Gündem
31 Eki 2018 16:28 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:57

FETÖ ile suçlanan Eren Erdem'den ilginç savunma: Adnan Oktar'ın mürit yapısı bana daha uygun

Erdem, 4 aylık tutukluluk sürecinin ardından ciddi bir mahkeme heyetinin karşısında savunma yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.

FETÖ soruşturması kapsamında haklarında dava açılan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılanmasına başlandı. Karşı gazetesini hedef alan soruşturma kapsamında ilk duruşma görülüyor.

Dava öncesi açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Eren Erdem'in tutuklanmasına gerekçe olacak hiçbir hukuki delil olmadığını belirterek, Eren Erdem'in yanında olduklarını belirtti.

İLK DURUŞMA  BAŞLADI

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada görülen duruşmada tutuklu sanık Eren Erdem ile  tutuksuz sanıklar Turan Ababey, Emre Erciş, Mehmet Bozkurt ve Kutlu Esendemir katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Aykut Erdoğdu ve Gökçe Gökçen ile  CHP milletvekilleri Ali Şeker, Ahmet Akın, Mahmut Tanal'ın yanı sıra bazı eski CHP milletvekilleri ile çok sayıda partili destek için geldi. Eren Erdem'in annesi Hüsniye ve babası Hasan Erdem de duruşmayı izliyor.

"FETÖ'NÜN TÜM YAPTIKLARINA KARŞI ÇIKMIŞ BİRİSİYİM"

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; ilk olarak tutuklu sanık Eren Erdem savunma yaptı. Erdem savunmasına ilk kez ciddi bir heyet karşısında savunma yaptığı için memnun olduğunu söyleyerek başladı. Savunmasını üç temel başlık altında yapacağına değinen Erdem, “İlk olarak ben neden FETÖ üyesi olmamakla beraber, bu örgüte neden yardım etmiş olamayacağımı açıklayacağım. İkinci olarak gazetede yer alan haberlere ve iddialara değineceğim. Son bölümde ise taleplerimi sıralayacağım” dedi. FETÖ demenin Ergenekon demek olduğuna değinen Erdem, “FETÖ demek 2010 Referandumunda evet demektir. FETÖ demek Balyoz davası demektir. Ben FETÖ’nün tüm yaptıklarına karşı çıkmış birisiyim” diye konuştu.

"İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ PENSİLVANYA'DA FOTOĞRAF ÇEKTİRİYORDU"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletten bir onur madalyası beklediğini ancak kendisini cezaevinde bulduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişimini, darbe girişiminden 5 yıl önce Aydınlık gazetesinde yayınlanan bir makalesinde yazdığını aktaran Erdem, “ben bu yazımda post modern bir darbenin yaklaştığını yazdım. Benim bu yazıyı yazdığım günlerde iktidar milletvekilleri, Pensilvanya’ya gidip fotoğraf çektiriyordu. Bu öngörü bütün iradeyi uyarma konusunda katkı sağlayan bir yazıydı. Yazı FETÖ’nün iktidardan daha tehlikeli olduğunu söylüyordu” diye konuştu. İddia makamı tarafından "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” suçlamasıyla yargılandığına değinen Erdem, “İlk ifademi alan savcı bana, ‘FETÖ’cü olmadığınızı ispatlamaya çalışmayın. İktidarı dağıtmak için cemaat ile beraber hareket etmişsiniz” dedi.

"İLLA BİR TORBAYA KOYACAKLARSA ADNAN OKTAR İLE AYNI TORBAYA KOYSUNLAR"

35. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutukluluk incelemesinde tahliye kararı verilmemesine gerekçe olarak, “15 Temmuz’un bir daha yaşanmaması için tutukluluğa devam” kararı verdiğini anımsatan Erdem, “15 Temmuz’u ben mi yapmışım. Ben hayatım boyunca bunlara karşı çıktım. Tutuklanacağımı biliyordum. Demokrasinin geldiği noktada bu bizim kaderimizdir. Beni utandıran şey FETÖ ile suçlanmaktır. İlla bir torbaya koyacaklarsa Adnan Oktar ile aynı torbaya koysunlar. Onların mürit yapısı bana daha uygun” dedi.

DAVA ÖNCESİ AÇIKLAMA: EREN ERDEM'İN YANINDAYIZ.

Dava öncesi  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu  yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"CHP Parti meclisi üyesi Erden Erdem 124 gündür neden tutuklu? sorusunu bir kez daha basın aracılığıyla sormak istiyoruz. 'Neden tutuklu?' diyoruz çünkü parti meclisi üyemiz Eren Erdem'in tutuklanmasına gerekçe olacak hiçbir hukuki delil olmadığını biliyoruz. Ve bu tutuklamaların geçmiş dönem tutuklamalarında olduğu gibi tamamen siyasi olduğunu biliyoruz. Eren Erdem'in  tutuklamasının tamamen siyasi gerekçelerle olduğunu bildiğimiz için ve bunu fazlasıyla kapatmak isteyenler ne yazık ki bugün Silivri'de basın açıklaması yapmamızın da önüne geçmeye çalışarak veya çokça sanıklı bir davayı küçücük salonlarda davasının görülmesini sağlayarak bu tutukluluktaki hukuksuzlukları kamuoyundan kaçırarak yine geçmişte olduğu gibi oldubittiyle siyasi bir davayı götürmeye çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler ki; Ne Eren Erdem Davası'nda ne de bundan sonra, bundan önce görülmüş davalarda haksız hukuksuz yere dava sürecini yürütenler zamanı geldiğinde bu cezaevlerinde kendilerinin olduğunu biliyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, genel başkan yardımcılarımızla, milletvekillerimizle ve örgütümüzle birlikte haksız hukuksuz yere  124 gündür rehin tutulan Eren Erdem'in yanındayız. Bundan sonra hep birlikte Eren Erdem'in hakkını hukukunu korumaya devam edeceğiz."

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde  yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 kişi "şüpheli" sıfatıyla  yer alıyor.  Erdem'in "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" ve "Göreve ilişkin sırrın açıklanması", "Gizliliğin ihlali"  suçlarından 22 yıla kadar hapsi talep edilirken, Karşı gazetesinin eski çalışanı 8 şüpheli hakkında da değişik oranlarda hapis cezası isteniyor.  Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 3 şüphelinin "Silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 15'er yıla kadar hapsi istenen iddianamede bu 3 şüphelinin etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılması  talep ediliyor.