Gündem
23 Şub 2020 11:12 Son Güncelleme: 23 Şub 2020 16:20

FETÖ firarisi Hakan Şükür'den 9 yıl sonra gelen itiraf: Pişmanım

FETÖ firarisi, eski milli futbolcu Hakan Şükür, 2011 yılında siyasete girmesiyle ilgili “Siyasete girmeyi hiç istemiyordum, baskı yaptılar, pişman oldum” dedi.

Futbol kariyerini noktaladıktan sonra 12 Haziran 2011'deki seçimlerle siyasete giren FETÖ firarisi Hakan Şükür, siyasi hayatıyla ilgili yıllar sonra bir itirafta bulundu. Aktif futbolu bıraktıktan sonra, kesinlikle siyaseti düşünmediğini belirten Şükür, ısrarlara dayanamayarak siyasete girdiğini belirtti.

“SİYASETİN ŞÖHRETİMİZİ KULLANDIĞINI FARK ETTİM”

Futbol projelerini ülke çapında gerçekleştirme imkanı vadedildiğini söyleyen Şükür, “Seçildikten sonra, bunun mümkün olmayacağını anladım. Aslında, siyasetin imajımızı, şöhretimizi kullandığını fark ettim. Çok sonradan siyasete girdiğime pişman oldum” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK TEKLİF ALDIM”

FETÖ firarisi Şükür, “Şöhret olmak, toplumun her kesimi tarafından sevilmek siyasetçiler tarafından kullanılmak isteniyor. Birçok teklif aldım: Belediye başkanlığı, milletvekilliği, spor bakanlığı...” şeklinde konuştu. Hakan Şükür, kazançlarını Türkiye'de değerlendirmeyi tercih ettiğini ve yurt dışına yatırım yapmadığını söyledi. ABD’de başladığı kafe işinin battığını hatırlatan milli futbolcu, “Kariyerime yine futbolda devam etmek istiyorum” dedi.

UBER ŞOFÖRLÜĞÜ YAPTIĞINI DOĞRULADI

Uber şoförü olduğuna dair haberlere de değinen Şükür, bir dönem Uber işi yapan bir arkadaşına İngilizce öğrenmek için eşlik ettiğini, ancak tam olarak şoförlük yapmadığını belirtti.