Medya
04 Oca 2014 13:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

Fethullah Gülen'in yerine o geçecek! Milat yazarından ilginç iddia!

AKP ve Cemaat arasındaki savaş sonrası asıl sorulan soru Fethullah Gülen'in yerine kimin geçeceği oldu.

Gülen Cemaat'inin ilk kez kamuoyu önünde bu kadar tartışılır olması nedeniyle Fethullah Gülen'den sonra yerine geçecek isim de tartışılmaya başlandı. Gülen'in yerine geçecek isimle ilgili AKP'ye yakınlığı ile bilinen Milat Gazetesi'nden İsa Tatlıcan ilginç bir iddia ortaya attı.

"GÜLEN'İN YERİNE ABDULLAH AYMAZ GEÇECEK"
Buna göre Cemaat'in başına, Fethullah Gülen'in yerine Abdullah Aymaz gelecek. İşte Tatlıcan'ın iddialarla dolu o yazısı;

Gülen'in İzmir yıllarında "Ben Cemaat'i iki deli ve bir veli ile kurdum" dediği söylenir. İki “deli”den biri Halit Esendir’dir.

İkinci “deli”ise İlhan İşbilen. Evlendikten sonra daha geri planda durmayı tercih eden İşbilen, cemaat kontenjanından AKP’den İzmir milletvekili olmuştu. İlginçtir, hala istifa etmedi…

Gelelim “veli”ye. Hocaefendi’nin kastettiği bu veli Abdullah Aymaz’dır.

"FETHULLAH GÜLEN'İN CESARET EDEMEDİĞİ KİTAPLARIN YAZARI"
Aymaz, İmam Hatip Lisesi yıllarında, İzmir Kestane Pazarı Camii’nde tanışıyor Fethullah Gülen ile… Uzun yıllar Zaman gazetesinde yönetici olarak görev yaptı. “Saffet Senih” müstear ismiyle Sızıntı’nın en eski yazarlarından. Mehtap TV’de ve Cihan Radyo’da Risale-i Nur sohbetlerine devam ediyor. Cemaat içinde en fazla kitabı olan isim. “Risale-i Nur’ları şerh etmek” gibi Hocaefendi’nin bile yazmaya cesaret edemediği konularda kitapları var.

1400 OKULU ZİYARET ETMİŞ
En büyük avantajı ise cemaati, cemaat kurumlarını ve cemaat okullarını yakından tanıyor. Dünyanın dört bir köşesinde kurulmuş 1400 okulu ziyaret ettiği gibi o bölgedeki bürokratlarla da tanışma imkanı bulmuş.

Cemaat-AKP kavgasının inişler ve çıkışlarla devam ettiği, Cemaat’in her gün taktik değiştirdiği, Cemaat içi tartışmaların hız kazandığı bu günlerde, yarının neler getireceğini kimse bilmiyor.