Gündem
25 Kas 2013 12:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

Fethullah Gülen'in sitesi erişime kapandı! Hacklendi mi?

Gülen'in sık sık açıklamalar yaptığı herkul.org sitesi bu sabahki dershane açıklamasının ardından devre dışı kaldı.

ABD 'de bulunan Fethullah Gülen'in gündemi değerlendirmek ve cemaat üyelerine mesajlarını iletmek için kullandığı herkul.org sitesi bugünkü son açıklamasının ardından erişime kapandı.

Gülen'in dershane tartışmaları üzerine daha önce yayınladığı iki videonun ardından ''Hiç Durmadan Yürüyeceksiniz!'' başlığıyla yayınladığı üçüncü videosu da bu gece sitede yerini aldı. Ancak video haber sitelerinde de duyurulduktan sonra, site server hatası nedeniyle erişime kapandı.



Error 522 olarak tanımlanan sorun, uzmanlara göre genel olarak serverdaki yoğunluk nedeniyle yaşanıyor. Ancak bu yoğunluğun kaynağı sadece sunucuların kaynağından görülebiliyor.

Yine uzmanlara göre bu sorunun üç önemli nedeni olabilir. Bunlardan biri, Gülen'in son açıklamasının ardından siteye olan yoğun giriş serverların kaldırmaması; diğeri ise sitede yürütülen bir çalışma nedeniyle veri tabanının cevap vermemesi.

Son ve kuvvetli bir ihtimal ise siteye bir saldırı gerçekleştirilmesi. Dershane tartışmaları sırasında özellikle twitter'da tarafların yürüttüğü sert tartışmalar, yoğun olarak paylaşılan sahte grafik ve bilgiler, Gülen'in son açıklamasından sonra bu ihtimali daha da güçlendiriyor.

Serverları hedef alan ve DDOS olarak bilinen bu saldırılar, serverların aşırı yüklenmesine neden olarak siteyi ulaşılmaz hale getiriyor ve internet korsanları tarafından da en çok kullanılan saldırı olarak biliniyor.

Radikal