Gündem
28 Şub 2013 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

FETHULLAH GÜLEN'İN GİZLİ BAĞLARI! MİT'İN ŞOK RAPORU CUMHURİYET'TE!

Cumhuriyet Gazetesi MİT'in Meclis komisyonuna gönderdiği raporu açıkladı. Raporda Fethullah Gülen hakkında da çok çarpıcı iddialar ortaya çıktı.

MİT’in raporundan: Haluk Kırcı cezaevindeyken Fethullah Gülen’den parasal destek gördü. Kaçak olduğu dönemde Molla ve Dahhak takma isimlerini kullanan Gülen, Çiller’in para aklama işinde gizli ortağıydı.

‘Orta Asya ayağı’

Cumhuriyet’ten İlhan Taşçı’nın haberine göre MİT’ten Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderilen raporlarda halen ABD’de bulunan Fethullah Gülen için, “CIA’nın yan kuruluşu olan Ulusal Demokrasi Vakfı’nın Ön ve Orta Asya ayağı olarak işlev görmektedir” denildi.

Kırcı’ya Gülen yardımı

MİT’ten Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderilen raporlarda 12 Eylül önce ve sonrasına ilişkin ilginç ilişkiler ağı yer aldı. Fethullah Gülen’in kaçak olduğu dönemde “Molla” ve “Dahhak” kod adlarını kullandığı bilgisine yer verilen raporda, Bahçelievler Katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı’nın cezaevinde Gülen’den parasal destek gördüğü vurgulandı. Kırcı’nın CIA ile bağlantılarına işaret edilirken Abdullah Çatlı’nın da Malatya katliamındaki yönlendirici rolü anlatıldı.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na MİT tarafından birden fazla rapor ve bilgi notu ulaştırıldı. Raporlarda Türkiye’nin karanlık dönemine ışık tutacak nitelikte bilgiler de yer aldı. 3 Kasım 1996 tarihinde gerçekleşen,“polis-mafya-siyaset” üçgenindeki kirli ilişkilerin ortalığa saçıldığı Susurluk kazası “Olay giderek kendi boyutlarını aşmış, siyasi, sosyal, güvenlik ve psikolojik açıdan Türkiye gündemindeki en ağırlıklı konu haline gelmiştir” irdelemesiyle raporda anlatıldı.

Susurluk kazası sonrasında olayla igili olarak isimleri gündeme gelen, bağlantılı oldukları savlanan 59 kişi MİT tarafından mercek altına alınırken bunlardan 29’u hakkında “dosya bilgileri” ışığında raporlama yapıldı. Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın da 1978’de gerçekleştirilen Malatya katliamında “Ülkücü unsurları” yöneten isimler arasında olduğu vurgulandı.

İşte Cumhuriyet'in birinci sayfası;