Gündem
16 Kas 2012 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

''FETHULLAH GÜLEN'İN BU KADAR PİNTİ OLDUĞUNU SANMIYORUM''

Radikal Gazetesi yazarı Ayşe Hür, eski gazetesi Taraf'a ağır eleştirilerde bulundu. VİDEO

Gazeteci yazar Ayşe Hür Tvnet’in çok konuşulan programlarından Son Baskı’da eski gazetesi Taraf’a ağır eleştirilerde bulundu. Taraf Gazetesi’nin ekonomik sorunlarını ve cemaatle ilişkisine de değinen Hür “Taraf’ın cemaatle bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Olsa bile, Fethullah Hoca’nın bu kadar pinti olduğunu da sanmıyorum.” dedi.

Taraf’la paralel bir evrende yaşıyor gibiydik!

Veyis Ateş: Okuyucular Taraf’tan Ayşe Hür’ün neden ayrıldığını soruyor?
Ayşe Hür: 20 yıllık evliliklerde ortada bir şey yokken bir kopuş başlar. Taraf’la da öyle oldu. Bir ilgisizlik bir kopukluktan şikâyetçiydim. Yazılarımı köşe yazarları bile değerlendirmez, yorum yapmazdı. Yazarlar ve yönetimle aramızda kopukluk vardı. Attığım maillere de cevap gelmezdi. Taraf yönetiminin gazetecilerle ilişkisi mesafeliydi. Yemekler olurdu beni davet etmeyi unuturlardı. İdeolojik olarak ayrışmalar da başladı. Son 1 Mayıs tartışmasındaki Taraf’ın editöryal tutumunu çok doğru bulmadım. Halil Berktay’ın yanında yer almaları iyi olmadı. Bir de maddi sıkıntılar üstüne eklenince ayrışma başladı.

İŞTE O ANLAR : VİDEO

Taraf’a Fethullaçı denildi!
Ayşe Hür:
Çok yanlış yorumlar yapıldı. Başından beri bize de Fethullaçı denildi. Fetullah hocanın bu kadar pinti olduğunu sanmıyorum. Bu kadar yatırım yaptıysa o kişileri de mutlu eder diye düşünüyorum. Fakat öyle bir havanın biz de etkisindeydik. Habire açıklama yapmak durumunda kalıyorduk. Hükümetle ilişkilerinde de bir tutumu yoktu. Zaman zaman çok muhalif oluyordu zaman zaman ise çok yakın oluyordu. Yorumdan çok haber, analiz, belge sunmalı gazete. Çok sık eleştiri yapmak bir süre sonra yapılan muhalefeti de küçültüyor. Muhafazakar çevre de Taraf’ı çok kolay harcadı. Siz bunu hak ettiniz biz sizi uyarıyoruz. Muhafazakar çevre sizi kullanır atar diyorlardı.
Asıl olan muhalif değil eleştirel olmaktır. Taraf’ı biraz siyasi proje olarak algıladı insanlar. Kimi yerlerde de belki de haklıydılar.