Gündem
13 Eki 2014 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Fethullah Gülen'den Zaman ve Bugün'e tiraj hedefi

Fethullah Gülen yayınlanan son sohbetinde Cemaatin yayın organlarının etkisini ve gücünün artması gerektiğini söylüyor. Gülen Zaman ve Bugün gazetelerinin ''hakikatin sesi'' olarak tiraj artırması gerektiğini de belirtiyor.


İŞTE FETHULLAH GÜLEN'İN O SÖZLERİ..

Mesela televizyonunuz var sizin, televizyonlarınız var. İşte Bugün gazetesinin yanında televizyonunuz var. Aynı zamanda da Zaman’ın yanında da Samanyolu Televizyonu var, Irmak var, Mehtap var filan. Aynı zamanda nazarların bunlara çevrilmesini sağlamak lazım. Burada da elden geldiğince 1’i 10 yapmak lazım. Çünkü küfür, yalan, tezvir, iftira, gıybet, isnad, kin, nefretle bir yönüyle dimağlar yaralanıyor. Ruhlar yara alıyor, hançerleniyor. Bunlara karşı kimseyi yaralamadan belki yaptığı şeyler, ona da olumsuzluk diyecekseniz, sadece bu yapılan şeyler mevzuunda tavzihler, tashihler, tekzipler, tazminatlar. Doğru düşüncenin, doğru yolun bir yönüyle sesi soluğu oluyorlar. Onun için ister o alanlara yönlendirme. Ekim, Kasım o gazetelerin bir yönüyle abone mevsimidir.

Zannediyorum Zaman’da da başlayacaklar, Bugün’de de başlayacaklar. Orada da bence 1’i 10 yapmak lazım. Bu seneki rakam ne olmalı diye kıtmire dediklerinde 1 milyon 250 bin, 300 bin olmalı, öbür gazete de en azından 200 bini aşmalı. Şimdi öyle bir mevsimde bence o hususlarda 1’i 10 yapma hatta 1’i 100 yapma gayretinde olmalı. O gazetenin şimdi tirajı şöyle böyle 900 binlerde yani. Biz onu Allah’ın izni inayetiyle 600 bin üzerine yükleyerek 1 buçuk milyon yapmalıyız. Öbüründe 250 bin yapalım. Öyleyse seferber olalım kendi dünyamız, kendi dünya görüşümüzün tercümanı olan, Allah yolunda yürüyen insanların bültenleri, gazeteler, mecmualar nelerse o mevzuda yoğunlaşarak orada 1’i 100 yapmaya bakalım Allah’ın izni inayetiyle.

Fakirin Türkiye’ye gitmesi bir probleme sebebiyet vermeseydi daha evvelki dönemlerde geldim ben yani şimdikilerden kaçarak değil. Ama ne zaman giderseniz gidin problem olabilirsiniz orada. Bu da pozitif oluşumlar adına zarar verir. Ben hizmete zarar vermeme adına Cenabı Hakk’ın elli defa canımı almasını isterim. Ruhum budur yani bilesiniz. Ama kendisi için böyle bir şey olmayan arkadaşlarımız gitmeli oraya harıl harıl çalışmalı, bir küheylan gibi koşmalı, kalpleri duruncaya kadar yolu var. Allah üzerinizden inayetini eksik etmesin. Allah’ın inayetine bu yapacağınız şeylerle davetiye çıkarın.

(Herkul.org)