Gündem
01 Haz 2015 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Fethullah Gülen'den şaşırtan kırmızı bülten açıklaması: Melekler bana...

Fethullah Gülen, kendisi hakkında çıkarılması düşünülen kırmızı bülten için ilginç açıklamalar yaptı.

Fethullah Gülen, öteki dünyada meleklerin kırmızı bültenin kendisine beraat, karşı tarafa ise mahkumiyet fermanı olacağını söyleyeceğini iddia etti.

Çok sayıda iddianamenin 1 numaralı zanlısı olarak gösterilen Fethullah Gülen, Pensilvanya'dan mesaj gönderdi.

"Paralel yapı" soruşturmaları kapsamında hazırlanan iddianamalerde örgüt lideri olarak gösterilen Gülen, herkul.org'da yayınlanan son sohbetinde kırmızı bülten hazırlığı hakkında konuştu.

"Nifakın Güdümündeki Marazlı Kalbler" başlıklı sohbette münafıklardan bahseden Gülen, "Benim dost zannettiğim bu kimseler içinde pek çok münafık var" dedi. İşte Gülen'in açıklamalarından bazı bölümler:

SENİN BERAAT FERMANIN DİYECEKLER

-Burada çıkarılan o (kırmızı) bültenler var ya, öbür tarafta meleklerin ellerinde ahiret rengini alacak; “Arkadaş, biliyor musun, bunlar senin beraat fermanın; bu uğursuzluğa el uzatanların da mahkumiyet fermanıdır!..” diyecekler. Güzel mi bu alışveriş?!. Ona talip olalım o zaman!..

MÜNAFIKLAR DEMAGOJİ VE DİYALEKTİKTE ÇOK PROFESYONELDİR

-Münafık, inanmadığı halde inanıyor ve müslümanların yaptıklarını yapıyor görünen; bir tehlike söz konusu olduğu yerlerde de belli bahanelerle oradan uzaklaşan kimselerdir. Bunlar demagoji ve diyalektikte çok profesyoneldirler. Öyle yalanlar uydururlar ki, inanan insanlar bile onlara kanarlar.

ÇIKAR VE MENFAAT KOVALAYAN İNSANLARDIR

-Çıkar ve menfaat kovalayan insanlardır münafıklar. Menfaat ve çıkar söz konusu olduğu yerde bulunurlar, orada bulunmak için dil dökerler; değişik diyalektiklerle makul bir yerde bulunduklarını ve bulunmaları gerekli olan yerde durduklarını anlatırlar. Kuvve-i maneviyeyi sarsacak her türlü demagojiye başvururlar

KPSS'SİZ MEMUR OLUYORLARDIR

-Bir de o ölçüde münafık değilse de onların arkasında imanları tabiatlarına mal olmamış kimseler vardır. Belki dünyevî ve maddî cihetle bir irtibatları da vardır: Onlardan geçiniyorlardır, ihaleleri alıyorlardır, onlar korunuyor kollanıyorlardır, KPSS’siz memur oluyorlardır; dolayısıyla o istikamette tercihte bulunuyorlardır.

HERKES TİR TİR TİTREMELİ

-Eğer kadınların sultanı Hazreti Aişe validemiz, erkeklerin sultanı Hazreti Ömer efendimiz bu mülahazayı taşıyorsa, bence herkes tir tir titremeli. Hele o yalan söyleyenler, her gün farklı bir iftirada bulunanlar, gözlerini yummuş dünyanın arkasından koşanlar, dünyevî ikbali, makam mansıbı her şey sayanlar… Eğer şuurlarını bütün bütün yitirmemişlerse, tımarhanelik deliler haline gelmemişlerse, ciddi bir şizofren yaşamıyorlarsa, tir tir titremeli, “Allahım muhafaza et!” demelidirler.

MÜNAFIK KAFİRDEN DAHA ZARARLIDIR

-Yoksa evsâfa, denen şeylere, hal ve keyfiyete bakınca, tablo yeryüzünde pek çok münafığın bulunduğunu gösteriyor. Nitekim, yakın zamanda bir bacımız öyle dedi “Mü’min görünümünde pek çok münafık var!..” Hazreti Pir de diyor ki: “Bu dostlarım içinde çok münafık var!” Benim dost zannettiğim bu kimseler içinde pek çok münafık var. Münafık, kâfirden eşeddir, daha zararlıdır. Zira Kur’an mealen şöyle buyuruyor: “Şu kesindir ki münâfıklar cehennemin en alt katındadırlar. Onları oradan kurtaracak bir yardımcı da bulamazsın.” (Nisa, 4/145)