Gündem
29 Kas 2016 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:41

Fethullah Gülen'den 'geri adım atmayın' mesajı!

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen takipçilerine yönelik yaptığı son konuşmasında "geri adım atmayın" mesajı verdi...

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen takipçilerine yönelik yaptığı son konuşmasında "geri adım atmayın" mesajı verdi.

Hz. Ömer'in, Hz. Ali'nin ve Hz. Ebubekir'in her türlü zorluk karşısında hiçbir zaman geri adım atmadıklarını anlatan Gülen, "İçinizde sürekli bu duygunun köpürdüğünü duyacaksınız; “Olsun!” diyeceksiniz, benim Efendim, İnsanlığın İftihar Tablosu (sallallâhu aleyhi ve sellem) benim çektiğimin yüz katını çekti!.. O Ebu Bekir’ler, Ömer’ler, Osman’lar, Ali’ler, yüz katını çektiler; çektiler ama bir adım değil, ayağın yarısı kadar dahi geriye adım atmadılar" ifadelerini kullandı.

Gülen sözlerini sürdürürerek, "Başlarına inen balyozlar karşısında, biraz daha hızlandılar. Metafizik gerilimleri bir kat daha arttı. Daha bir hızlandılar, Allah’ın izniyle; beş senede realize edilebilecek bir şeyi, iki seneye sığıştırdılar" diye konuştu.

"ŞEYTANIN AVENESİNİN ŞERRİ..."

Yurt dışındaki Cemaatçilere de seslenen Gülen'in, konuşmasının sonunda şu sözleri sarf etmesi de dikkat çekiyor:

"Efendimiz’in hiçbir hakkı ihmal etmeyip herkese karşı hukuku gözetişinin şerhini gerektiği gibi diyemedim de bir tahşiyede bulundum. O’nu şerh etmek, O’nu tam anlatmak için mücelletler yetmez. Fakat ömrümüz vefa ettiği sürece O’nu (sallallâhu aleyhi ve sellem) anlatmak suretiyle, Cenâb-ı Hak bizi de şereflendirsin. Ve dünyanın dört bir yanına O’nu anlatmak için giden kardeşlerimizi, arkalarına takılan, onları şakî (eşkıya) gibi takip eden şeytanın avenesinin şerrinden de muhafaza buyursun!.."