Gündem
21 Kas 2012 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:24

FETHULLAH GÜLEN'DEN GAZZE AÇIKLAMASI! NELER SÖYLEDİ?

Fethullah Gülen kendisinden beklenen açıklamayı yaptı.

İsrail Filistin savaşına Fethullah Gülen’in ne diyeceği merak konusuydu. Günlerdir yaşanan savaşa sessiz kalan Gülen, sessizliğini bozdu. Filistin ve Suriye’deki müritlerine seslenen Gülen, "Sabahlara kadar dua edin" dedi.

Mavi Marmara gemisinin Gazze seferinin ardından yaptığı "İsrail izin vermediyse gidilmemesi gerekirdi" açıklaması tartışmalara yol açan Fethullah Gülen, Gazze’de süren İsrail bombardımanı konusunda sessizliğini günler sonra bozdu.

"HER GECE KALKIN TEHECCÜD KILIN"
İşte Fethullah Gülen’in konuyla ilgili o sözleri:

“İslam dünyası adına buna (içten yakarışa ve şuurlu duaya) çok ihtiyaç var. Suriye’deki problemi çözemezsiniz siz.. Filistin’deki problemi çözemezsiniz, Allah’ın inayeti olmazsa. Bu açıdan da sürekli duaya kilitlenip Cenab-ı Hakk’a tazarru ve niyazda bulunmak lazım. Arkadaşlarımız her gece kalksınlar, teheccüd kılsınlar. Alsınlar ellerine bir dua mecmuası.. el-Kulubu’d-Daria’yı mı alırlar, kendilerinin okudukları bir duayı mı alırlar.. başlarını yere koysunlar... Çocuğu kuyuya düşmüş bir insanın kuyunun başında sızlaması gibi.. doğum esnasında hanımının iniltileri karşısında ona dua eden bir insanın kelimeleri şuurla söyleyişindeki edayla bir dua.. bir tazarru.. bir niyaz!..”