Gündem
23 Ara 2012 15:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

FETHULLAH GÜLEN'DEN CEMAATE ÜÇÜNCÜ AYAR!

Gülen Cemaati Lideri Fethullah Gülen, kendi sitesinden 'talip olmayın' mesajı verdi.

Daha önce dershaneler ve AK Parti'ye destek ile ilgili uyarılarda bulunduğu değerlendirilen Fethullah Gülen, bu kez de cemaate 'hırs' ve 'talip olmama' mesajı verdi

Gülen Cemaati Lideri Fethullah Gülen'in Herkul.org sitesinde yayınlanan sohbetinde 'talip olmayın' mesajı verdi. Gülen'in sözleri cemaate 'üçüncü ayar' olarak nitelendirildi.  Daha önceki iki mesajın Dershaler ve AK Parti'ye destek ile ilgili olduğu yönündeki değerlendirmelere ek olarak bu kez de cemaate 'hırs' ile ilgili uyarıda bulunulduğu iddia ediliyor.

İşte Fethullah Gülen'in mesajı

"Herşeyi, dünyayı talebe bağlayan insanlar kaybederler" diyen Fethullah Gülen Hocaefendi, Allah'ın (cc) rızasını kazanmak dışında hiçbir hırsın caiz olmadığını ifade etti.

"Makama, payeye, takdire ve tebcile talip olma merdud bir şey" açıklamalarında bulunan Muhterem Hocaefendi, "dolayısıyla ona talip olan da merdud bir insan olur" dedi ve merdud değil, makbul olunma uyarısında bulundu. Hocaefendi, "Bütün dünya ve kainat bize verilse elimizin tersiyle itmeliyiz" diye konuştu.

Fethullah Gülen Hocaefendi, dünya sefası içinde keyifle, lüks otellerde dinlenerek, yazlıklarda, kışlıklarda, yalılarda hayat sürdürmenin ahiret hayatını yiyip bitirmekten başka bir şey olmadığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Bunların yaptıkları hayır adına bile olsa, saman yığını gibidir, gündöndü sapı gibidir. Alevi yüksek olsa bile harareti çok azdır. Parlaması şiddetli olsa bile sönüp gitmesi çabuktur. Ümmet-i Muhammed'e faydası yoktur. Talip olmayın dünyaya..."