Gündem
13 Eyl 2013 00:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

FETHULLAH GÜLEN'DEN "CEMAAT CİHAT ÖRGÜTÜ KURDU" İDDİASINA SERT TEPKİ!

Dün internet sitelerinde yer alan bir iddia ortalığı karıştırdı. Fethullah Gülen avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bazı internet sitelerinde, Fransa’da yayınlanan bir dergiye atfen yapılan haberde ‘Cemaat cihat örgütü kurmuş!’ şeklinde değerlendirmelere yer verilmiştir. Söz konusu iddia her şeyden once açık bir iftira olup hiç bir delil ve mesnede dayanmamaktadır. Hayatı boyunca hoşgörüyü, diyaloğu, sulhu, uzlaşmayı, insan, ülke ve millet sevgisini esas alan düşünceleri savunan müvekkilimin isminin ‘savaş ve örgüt’ kelimeleri ile birlikte anılması en hafif ifadesiyle insafsızlık ve izansızlıktır.

Gönüllüler hareketi mensupları tarafından kurulan eğitim kurumlarında, eğitim gören öğrencilerin, ‘savaşa hazırlanmak amacıyla oluşturulan bir gruba dahil oldukları iddiası’, gerçekle bağdaşmayan, müvekkilimi ve gönüllüler hareketi mensuplarını yıpratmaya ve itibarlarına zarar vermeye yönelik olduğu aşikar, mesnetsiz ve vicdansız bir  iftiradır. Dünyanın hiçbir yerinde bu eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin bu şekilde hareket ettiğine dair tek bir örnek gösterilemez.

Hakkın ve hukukun üstünlüğüne inanan hiçbir vicdan ve izan sahibi de, hayatı boyunca barışı, kardeşliği, insanlığı, hoşgörü ve diyaloğu müdafaa etmiş, toplumsal problemlerin çözümünde çatışma yerine diyaloğu öne çıkarmış olan müvekkilimin ve kendisinin tavsiyeleri ile anadolu insanı tarafından açılmış eğitim kurumlarının ‘savaşla’ anılmasını kabul etmeyecektir.

Herkesi kendi fikrinde ve konumunda kabul eden, insanların düşüncelerine saygı duymak ve bu temellerde toplumun bütün kesimleri arasında diyaloğu ve hoşgörüyü  teşvik etmek için adeta canhıraş feryat eden müvekkilimin gerçek dışı iddialarla suçlanması insafsızlıktır.

Evrensel barışın tesisi adına insanlığın hizmetine koşmayı en büyük şeref telâkki ettiğini  her fırsatta dile getiren müvekkilimin tavsiyeleri ve gönüllüler tarafından kurulan okulların eğitim faaliyeti dışında bir olayla anılması tam bir hukuksuzluk olduğu için bu hukuksuzluğu yapan yayın organı hakkında gerekli cezai ve hukuki işlemler yapılacaktır.           

İnsanlığa hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan müvekkilime iftira atmak suretiyle, yıpratmaya çalışanların  amacının ne olduğunun takdirini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Saygılarımla.    

Fethullah GÜLEN

Vekili

Av. Nurullah ALBAYRAK