Gündem
11 Tem 2015 17:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Fethullah Gülen'den Anadolu Ajansı'na 'vazgeçin' çağrısı!

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak Anadolu Ajansı'na bir yazı gönderdi.

Hakkında arama-yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Anadolu Ajansının (AA), "Gülen'in malikanesinde ziyaretçi trafiği azaldı" haberini eleştirerek, bu yayınlardan vazgeçilmesini istedi.

Albayrak, AA'ya gönderdiği yazıda, 3 Temmuz 2015'te yayımlanan haberde, Gülen'in yaşadığı sosyal tesisin çevresinden fotoğraflar çekildiğini ve ziyaretçilerinin olmadığının belirtildiğini aktardı.

Nurullah Albayrak, bu haberde olağanüstü bir durum varmış gibi gösterildiğini iddia etti.

Gülen'in yaşadığı sosyal tesisin içerisi ve dışarısının ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarınca da defalarca görüntülendiğini, tüm detaylarıyla kamuoyuna sunulduğunu ileri süren Albayrak, AA muhabirlerinin belirli aralıklarla tesisten görüntü aldığını savundu.

Albayrak, AA'nın, Pensilvanya'daki malikanenin giriş kapısında görüntü almamasını istedi.

Fetullah Gülen hakkında İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesinin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlarından 81 ilde ve sınır kapılarında "arama-yakalama" emri bulunuyor.