Gündem
01 Eki 2019 09:19 Son Güncelleme: 01 Eki 2019 09:39

Fethullah Gülen hangi ülkeye gidecek?

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Mısır’daki kanalı TEN TV'nin, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile mülakat yapması gündeme oturdu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Mısır’daki kanalı TEN TV'nin, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile mülakat yapması gündeme oturdu. Röportajı yapan TEN TV’nin sunucusu El Dihi’nin “Kendisini Mısır’a davet ettim ve bana geleceği hususunda ‎vaatte bulundu. Bu onun büyük bir hayali ve arzusu” dediği ortaya çıktı.

TEN TV sunucusu El Dihi, FETÖ liderinin Pensilvanya'daki malikânesine giderek yaptığı söyleşide Gülen’in, darbeyle göreve gelen Sisi için “muhlis ve halkının çıkarına ‎çalışan biri” şeklinde övgüler dizdiğini açıkladı. El Dihi, Gülen’in Sisi’ye dua ettiğini de ifade etti.

TEN TV ise 15 Temmuz hain darbe girişiminin faili FETÖ elebaşı Gülen’den, “Ruhani Bir Şahsiyet” olarak söz etti.

El Dihi, El Vatan gazetesine ‎mülakata dair yaptığı açıklamalarda, Gülen’in, Amerikan ‎istihbaratının himayesinde olduğunu, sıkı güvenlik tedbirleri altında söyleşiyi gerçekleştirdiğini açıkladı. 

MISIR’A GELMEK İSTEDİĞİNİ BELİRTTİ

El Dihi, Gülen’in Mısır’a gelmek istediğini belirterek, “Kendisini Mısır’a davet ettim ve bana geleceği hususunda ‎vaatte bulundu. Bu onun büyük bir hayali ve arzusu. Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi için dua etti. El ‎Sisi’yi muhlis, Allah’tan korkan ve halkı için çalışan biri olarak tanımladı” dedi.

Söyleşide Gülen, Batı ülkelerine çağrıda da bulunarak, Türkiye’ye baskı yapmalarını istedi.