Gündem
31 Tem 2021 09:53 Son Güncelleme: 31 Tem 2021 10:58

Fethiye Belediye Başkanından ‘sabotaj’ açıklaması!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yangının sabotaj sonucu meydana geldiğini düşündüklerini açıkladı.

Ölüdeniz Mahallesi Ocak mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan yangın sonrası ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Kaymakam Eyüp Fırat yangın bölgesine gelerek çalışmaları yakından takip etmek için bölgeye gitti.

“SABOTAJ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Yangın bölgesinde söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Türkiye’nin 66 noktasında çıkan yangınların sabotaj olma ihtimali büyük ihtimal. Maalesef burada da bu konu üzerinde duruluyor. Birçok görgü tanığından aldığımız neticeler doğrultusunda bizler bu yangının sabotaj nedeniyle çıktığını düşünüyoruz. Ama şu an itibariyle baktığımız zaman yerleşim alanı ve oteller bölgesini tehdit eder durumda değil” diye konuştu.

Kaymakam Eyüp Fırat ise yangın söndürme çalışmalarının ekipler tarafından yürütüldüğünü, ekip olarak herkesin yangın bölgesinde olduğunu ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise sabah saatlerinde kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Muğla Fethiye yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor” açıklamasında bulundu.