Medya
29 Mayıs 2014 15:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Festivalden gençlere bedava bilet!

25. Ankara Film Festivali'nde, “Askıda Bilet” uygulamasıyla gençlere ve bilet alamayanlara ücretsiz bilet alma imkanı getiriliyor.

Bu yıl 5 – 15 Haziran tarihleri arasında yapılacak Ankara Uluslararası Film Festivali’nin biletleri satışa çıktı. Türkiye sinemasından 10 uzun metraj yarışma filmi ile yine Türkiye ve dünya sinemasından 50 seçkin filmin yeralacağı festivalin biletleri Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda satılacak.

Festivalde bunların dışında gösterilecek 90 kısa, 20 belgesel filmin ve 57 video sanatı gösterimi ise ücretsiz olarak izleyicilere sunulacak. Yine festival süresince yapılacak workshoplar, açıkoturumlar, söyleşiler, özel gösterimler, masterclasslar, deneysel konserler, atölyeler, çocuk şenliği ve performanslar da ücretsiz olacak.

Film gösterimleri festivalin sponsorlarından Kızılay Büyülü Fener Sineması ile Goethe Enstitüsü’nde (Alman Kültür Merkezi) yapılacak. Kızılay Büyülü Fener Sineması’ndaki gösterimlerde bilet fiyatları 11.30 seansları için 5 lira, 14.00-16.30 seansları için 9 lira, 19.00-21.30 seansları için ise 11 lira olarak belirlendi. Bilet fiyatlarında “öğrenci” ve “tam” ayrımı yapılmayacak. Öte yandan Halkbank da “Paraf” kartla bilet alanlara, “bir bilet alana ikinci bilet bedava” uygulaması yapıyor.

ASKIDA BİLET

Festivalde ayrıca, Türk Eğitim Derneği’nin katkılarıyla “askıda sinema bileti” uygulaması da yer alacak. Özellikle parasızlık nedeniyle festival filmlerini izleyemeyen gençler için düzenlenen uygulamayla, festival boyunca Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda ilk üç seansta “askıda bilet” uygulaması yapılacak. Bilet alamayacak gençler için gişelere bu seanslar kapsamında “askıya” bilet çıkarılacak. Bunun dışında festival izleyicileri de kendi adlarına istedikleri kadar “askıda bilet” alarak gişelere bırakabilecekler.