Gündem
05 Mayıs 2010 16:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

FERMAN'IN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA!.. SAĞLIK DURUMU NASIL?

Manga'nın solisti Ferman Akgül'ün doktoru Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Özcan Soylu, ünlü solistin sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı.

Eurovision’da Türkiye’yi temsil edecek olan Manga grubunun, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan solisti Ferman Akgül’ün kalp ritmindeki bozukluk nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü, ancak durumunun iyi olduğu açıklandı. Akgül’ün bir iki gün içinde taburcu olacağı bildirildi.

Reklam çekimi sırasında rahatsızlanarak arkadaşları tarafından Alman Hastanesi’ne kaldırılan Ferman Akgül’ün tedavisi sürüyor. Akgül’ün doktoru Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Özcan Soylu, ünlü solistin sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Akgül’ün gece saat 01.00 sıralarında kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu aktaran Doç. Dr. Soylu, "Ondan yaklaşık bir saat önce başlayan çarpıntı mevzusu olduğunu söyledi. acil servisteki değerlendirmeler sonrası kalpte bir ritim bozukluğu tespit edildi. Koroner yoğun bakıma alındı. Şu anda durumu iyi" dedi.

Ferman Akgül’ün kalp ritminin normale döndüğünü kaydeden doktoru, "Yoğun bakımda kan ve diğer tetkikleri yapılacak. Ön bilgilere göre herhangi bir şekilde kalp kriziyle ilgili bir şey yok. Kalpte bir hareket kusuru tespit ettik. Bu yönde incelemeler devam ediyor. kalp ritmi şuan düzgün. Ancak ritim bozukluğuna neden olan bir hastalık var mı onu araştırıyoruz. Hastamız bir iki gün içince gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra taburcu olacak" diye konuştu.

Doç. Dr. Mustafa Özcan Soylu, "Ritim bozukluğu kalp krizine neden olur mu?" sorusuna da, "Kalp krizine yönelik bir bulgu yok. Daha çok ritim bozukluğuna neden olan şeyi araştırıyoruz. Genel durumu iyi" şeklinde yanıt verdi. Kalp çarpıntısına stresin de sebep olabileceğini ancak bunun işin kolayına kaçmak olduğunu söyleyen Soylu, "Biz şuan buna bağlamıyoruz ve araştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Tekrarlanma riskinin olup olmadığı yönünde kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Soylu, "Tetkikler sonucu onu heyecana sokan bir durumdan kaynaklandığı anlaşılırsa yine olabilir. Ancak şuanda yarışmaya katılmasında herhangi bir sakınca yok. Biz genel olarak çarpıntıya neden olan şeyi araştırıyoruz" dedi.


ETİKETLER
#doktor #ferman akgül