Gündem
24 Oca 2020 15:56 Son Güncelleme: 24 Oca 2020 17:19

Ferit Şahenk'ten 40 milyon euroluk dev satış!

Doğuş Grubu, Maslak’taki D-Ofis'i Sell and Leaseback (Sat ve Geri Kirala) yöntemiyle satılması için anlaştı.

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacı ile İstanbul’daki D-Ofis Maslak gayrimenkulunun 40 milyon euro’ya “sat ve geri kirala” yöntemiyle satılması ve sözleşme vadesi sonunda geri alınması için Kuveyt Türk ile finansal kiralama sözleşmesi imzaladı.

KAP’a dün akşam yapılan açıklamada, “Mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması yönünden olumlu olacaktır. Sözkonusu gayrimenkul, satışı takiben geri kiralanacağından işlemin şirketimiz faaliyetlerine olumsuz bir etkisi olmayacaktır.İşlem bir satış işlemi olmayıp “Sat ve Geri Kirala” adı altında finansman işlemidir” denildi. 

40 milyon euro yani 260 milyon milyon liralık işlemle gayrimenkul, satış işleminin tamamlanmasını müteakip 1-10 yıl içinde portföye yeniden dahil edilecek.

GEÇEN HAFTA DA 3 ÜLKEDEKİ MARİNALARINI SATMIŞTI

Türkiye ve yurtdışındaki otellerini satan Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk, en önemli işlerinden birini Avrupa’nın ünlü fonlarından CVC Capital’e geçtiğimiz hafta satmıştı. Şahenk’in sahibi olduğu Hırvatistan, Dubai ve Yunanistan’daki 10’dan fazla marinayı CVC Capital alıyor. Anlaşmanın önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı Meksikalı RLH Properties’e 2018’de 210 milyon euroya satmıştı. Ardından ABD’ye yönelen Şahenk Miami’deTommy Hilfiger ile ortak olduğu Raleigh Hotel’i 103 milyon dolara iş adamı Serdar Bilgili’ye, İstanbul’daki otelini ise ortağı Nusret Gökçe’ye 50 milyon euroya devretmişti.