Polemik & Kulis
05 Şub 2019 10:27 Son Güncelleme: 05 Şub 2019 11:05

Ferit Şahenk'in Avrupa'da basketbol kulübü mü var?

Hırvatistan’da Doğuş Grubu’na ait bir basketbol kulübü olduğu iddia ediliyor.

Toplam borçlarının 2.3 milyar euroluk kısa vadeli kısmını 'yeniden vadelendirme' için bankalarla masaya oturan Doğuş Grubu için imzaların 15 Şubat tarihine kadar atılması bekleniyor. Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk bir yandan yapılandırma ile ilgilenirken bir yandan da bazı varlıklarını da satıyor. Geçtiğimiz aylarda İspanya'daki otelini 210 milyon euroya Meksikalılar'a satan Şahenk, Yunanistan'daki apartmanını da sessiz sedasız devretti.

 

Borç yapılandırması sürerken Şahenk, büyük sponsorluklarından da vazgeçti. Basketbolda Fenerbahçe ile olan 2 yıllık anlaşmasını birinci yılında bırakan Şahenk, Darüşşafaka ile de yollarını ayırdı. Her iki kulübe Şahenk'in desteğinin 40 milyon euroyu aştığı ifade ediliyor. Şahenk, Türkiye'deki sponsorluklarını bırakırken gözler Avrupa'da destek verdiği kulüplerde.

Finansgündem'de yer alan habere göre Doğuş Grubu’na ait Hırvatistan’da bir basketbol kulübü olduğu iddia ediliyor. Wikipedia’daki bilgilere göre Hırvatistan’ın önemli kulüplerinden GKK Sibenik basketbol takımının sahibi olarak Doğuş Grubu görünüyor.

Külüp yönetiminde 2 Türk var, biri CFO’su

2010’da kurulan GKK Sibenik’in internet sitesine girdiğimizde ise karşımıza sponsorlar çıkıyor. Takımın 6 ticari sponsorunun 3’ü Doğuş Grubu şirketleri. Bunlar ise Dogus Tourism, D Marin Mandalina, D Resort Sibenik. Kulübün 7 kişiden oluşan yönetiminde de iki Türk var. Kulübün Başkanı Başar Egemen. Bir diğer yöneticisi Cem Ecevit, Doğuş şirketlerinde CFO olarak görev alıyor. Eğer iddialar doğruysa ilk kez bir basketbol takımı Türk patron tarafından yönetiliyor.