Gündem
14 Eki 2014 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Ferit Şahenk'e çifte darbe! Milyonluk projeler suya düştü!

Yönetim kurulu başkanlığını Ferit Şahenk'in yaptığı Doğuş Holding'in iki önemli projesi suya düştü.

Doğuş Holding'in dev projelerine iptal kararı! Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nin Galataport ihalesiyle ilgili açtığı davada, Danıştay İdari Dava Dairesi "durdurma kararı" verdi. Doğuş Holding'e ikinci kötü haber ise Sarıyer Belediyesi'nden geldi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Galataport ihalesiyle ilgili açtıkları davayı değerlendiren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini açıkladı.

Galataport ihalesini 16 Mayıs 2013 tarihinde 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.



SARIYER BELEDİYESİ'NDEN ONAY YOK

Sarıyer Belediyesi, Fatih Ormanı içerisinde Bilgili Holding-Doğuş Holding ortaklığıyla yapılması planlanan 108 villa, 15 bin kişilik salon, mağazalar ve restoranları içeren Park Orman Tabiat Parkı projesine ruhsat vermeyeceğini açıkladı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "İddia edildiği gibi Fatih ve Kuzey Ormanları'ndaki yapılaşmalara imar izni ve ruhsatı vermedik. Vermeyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları'nın ve halkın içinde olmadığı hiçbir girişimin parçası da olmadık. Olmayacağız" açıklamasında bulundu.

1490 dönümlük ormanlık arazide proje yapılacağına ilişkin haberler üzerine ‘Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi', Bilgili Holding ve Sarıyer Belediyesi önünde eylemler düzenlemiş, projeye karşı tepkilerini dile getirmişti.