Magazin
02 Eki 2010 09:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

FERHUNDE'NİN YÖNETMENDEN ACI İNTİKAMI!

Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'si Deniz Çakır ilk sinema filminin galasında ilginç bir eyleme imza attı!

Rol arkadaşı Mesut Akutsa, Çakır'ın galaya katılmayışını "yönetmenden alınan intikam" şeklinde yorumladı.

Bosna'da yaşanan savaşa farklı bir pencereden bakan 'Kako si?'nin (Nasılsın?) galası gçtiğimiz günlerde yapıldı. Filmde Atilla Öner, Mesut Akutsa, Kemal Okur ve Semahat Goruşanin ile başrolleri paylaşan  Deniz Çakır'ın galaya katılmaması ise geceye damgasını vurdu.

Filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Özlem Akovigil, filmin PR çalışmalarına katılmadığı için Deniz Çakır'ı suçlarken olayın perde arkasını rol arkadaşı Mesut Akusta anlattı.

Çekimler sırasından yaşanan gerileme değinen Akusta şöyle konuştu: "Yönetmenle oyuncu arasında her zaman tartışma olur ama bu saha içersinde bitmeliydi. Dışarıya çok fazla taşınmalıydı. Deniz Hanım, Özlem Hanım'dan böyle intikam alıyor. Çekimler sırasında garip tatsızlıklar oldu. Sinirler gerildi. İş bittikten sonra da aralarında ne yaşandı bilmiyorum ama kavgalar gürültüler yaşandığı kulağımıza geliyordu. Burada kim suçlu derseniz ben biliyorum ama tarafsız olmak zorundayım. Keşke böyle olmasaydı. Tartışmalardan sonra da hiç birbirlerini sevmediler."

Herkes parasız oynadı

İki tarafın da haklı nedenlerinin olduğunu belirten Akutsa çekilen filmden memnun kalmamış. Çok zor şartlarda çekimlerin yapıldığını söyleyen Auksta sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Özlem filmin her şeyini tek başına halletmek istedi. Tek başına bir sinema filmini altına girilmez destek alması gerekiyordu. On kişiyle çalışıldığı için her şeye koşturduk. Prodüksiyondan makyajına kadar kendimiz koşturuyorduk. Maalesef para eksik olunca filmde eksik oluyor. Film havada kaldı, istediği hikayeyi anlatamadı. Asıl yazdığı senaryoyu çekseydi film başka bir noktaya gidecekti. Gerçekte söylenecek çok söz var. Film İki senede çekildi. Herkes parasız oynadı. Sadece yol masrafları ve kalma masrafları ödendi. İş yaparsa herkese para dağıtılacaktı. Ben hiçbir zaman yaptığım işten pişman değilim. Bilerek isteyerek girdim."

Sokakta hain diye bağıranlar oluyor

Kurtlar Vadisi Pusu'da müsteşar rolünü de sürdüren Mesut Akutsa, dizideki set ortamının çok keyifli olduğunu belirtti. Akutsa "İyiden kötü adama döndüm. Zannediyorum kötü karakterler her zaman iyidir. Genelde iyi insanlar kötü rolleri oynuyor. İnsanlar değişik tepkilerde bulanabiliyor. Sokakta hain diye bağıranlar oluyor" dedi.