Ferhan Şensoy’un büstü gözyaşları içinde açıldı

31 Ağustos'ta yaşamını yitiren usta oyuncu Ferhan Şensoy’un büstü 1980 yılından beri yaşadığı Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Geriş Köyü’nde açıldı. Büstün açılışında kızı Derya Şensoy ve eşi Elif Durdu gözyaşlarına boğuldu.

Ferhan Şensoy’un büstü gözyaşları içinde açıldı - Sayfa 1

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Geriş Köyü'nde 1980 yılından bu yana yılın önemli bölümünü ailesi ile birlikte geçiren ve 31 Ağustos 2021 tarihinde 70 yaşında iken yaşamını yitiren Türk tiyatrosunun usta ismi Ferhan Şensoy'un bugün yaşadığı köyde yaptırılan büstü törenle açıldı.

113
Ferhan Şensoy’un büstü gözyaşları içinde açıldı - Sayfa 2

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümü öğretim üyesi Esra Sağlık Şenalp tarafından yapılan Ferhan Şensoy büstü köydeki Nevin Başara Parkı'na yerleştirildi.

213
Ferhan Şensoy’un büstü gözyaşları içinde açıldı - Sayfa 3

Törene Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, eşi Elif Durdu, öğretim üyesi Esra Sağlık Şenalp, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber, Galatasaraylılar Derneği Bodrum Temsilcisi M. Sinan Akad, modacı Neslihan Yargıcı, Galatasaraylılar Derneği üyeleri ve sanatçılar katıldı. Tiyatrocu ve Ferhan Şensoy'un 57 yıllık arkadaşı Tarık Pabuççuoğlu'nun sunduğu törende duygu dolu anlar yaşandı.

313
Ferhan Şensoy’un büstü gözyaşları içinde açıldı - Sayfa 4

FERHAN ŞENSOY'UN İKİNCİ BÜSTÜ SEVDİĞİ KÖYDE AÇILDI

Pabuççuoğlu yaptığı açıklamada “Ferhan 57 yıllık okul ve oyuncu arkadaşımdı. Birçok kez sahne aldık. Ferhan Çarşambalıydı, İstanbulluydu ama o ben Gerişliyim derdi. Burayı, Geriş Köyü'nü çok severdi, doğasını, denizini ve bugünde buradaki büstü ile Ferhan çok sevdiği köyünde yaşatıyoruz. Ferhan'ın Çarşamba ilçesinde bile büstü yokken Türkiye'de ilk olarak Aksaray’a yapılmıştı. Şimdi usta oyuncunun ikinci kez büstünün açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

413