Magazin
13 Kas 2012 16:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

FERDİ TAYFUR İLE ATA DEMİRER UZLAŞAMADI!

Berlin Kaplanı filminin senaryosunun kendisine ait olduğunu iddia eden Ferdi Tayfur, Demirer'e dava açmıştı.

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davacı Ferdi Tayfur ile davalı Ata Demirer katılmazken tarafları avukatları temsil etti.Önceki celse tarafların arasında anlaşması için ertelendiğini hatırlatan hakim aralarında bir anlaşma olup olmadığını sordu. Davanın tarafları, aralarında bir sulh olmayacaklarını belirterek, yargılamanın görülmesinin devamını istediler.

Duruşmada söz alan Ferdi Tayfur’un avukatı Ünver Yörünger, delillerin toplanarak bilirkişi incelemesinin yaptırılmasını istedi. Davalı Ata Demirer’in avukatı Aydın Kurban ise, delillerin toplanmasını talep ederek, ’’Meslek birliklerinden SESAM ve TESİYAP’a senaryo ve sinema filmi konusunda bilirkişilik yapabilecek isimler tespit edilsin. Dosya bilirkişiye gönderilsin ve davanın reddine karar verilsin’’ dedi.

Mahkeme, üniversitelerin sinemayla ilgili bölümleri ile SESAM ve TESİYAP’a yazı yazarak sinema filmi ve senaryo konusunda bilirkişilik yapabilecek isimlerin istenmesine karar verdi. Mahkeme, söz konusu istenen isimlerin dosyaya gelmesi ve tarafların bu isimlere itiraz etmemesi durumunda celse arasında dosyanın bilirkişiyegönderilmesine hükmetti.