Gündem
30 Oca 2013 18:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

FERDİ ÖZBEĞEN'E SON YOLCULUĞUNDA BÜYÜK VEFASIZLIK!

Ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen, kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Önceki gün vefat eden sanatçı Ferdi Özbeğen, kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen ve yakınlarının yanı sıra Sezen Aksu, Adnan Şenses, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Fedon, Ali Poyrazoğlu, İzzet Öz, Ali ve Aysun Kocatepe, Nuri Sesigüzel, Şahin Özer, Selami Şahin, Mustafa Alabora gibi sanatçı arkadaşları ile Haluk Ulusoy ve Mehmet Sevigen de katıldı.

Cenaze namazı öncesinde Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen'in, tabuta sarılarak uzun süre beklediği görüldü.

Cenazeye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de çelenk gönderdi.

Özbeğen, namaz sonrası okunan duanın ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İlk tören Cemal Reşit Rey'de yapıldı

Tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün vefat eden sanatçı Ferdi Özbeğen için ilk tören Cemal Reşit Rey Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Özbeğen'in tabutunun yanına bir de piyona konuldu. Törene Özbeğen'in evlat edindiği oğlu Hilmi Özbeğen, sanat camiasından Mustafa Alabora, Fedon, Fatih Ürek, Hamdi Alkan ve Birol Güven ile az sayıda kişi katıldı.

Sanat camiasına yıllarca emek veren Özbeğen için düzenlenen törende salonun büyük bölümünün boş kalması dikkat çekti. Törende konuşan sanatçı Fedon, "Bir ömürlük dost değiliz ama 15 yıllık dostuz. Şöhreti yaşadı, yaşattı, eğitti. Ben bir ağabeyimi kaybettim. Fedon olarak hayat boyu onu unutmayacağım. Şarkılarında vefa arıyordu. Ben bugün salonun dolu olmasını isterdim. Ancak salon benim için dolmuştur. Başımız sağ olsun" dedi.

FEDON: HER AKLIMIZA GELDİĞİNDE İÇİMİZ ACIYACAK

Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Fedon, "Canımız gitti. Söyleyecek bir şey yok. İstediğin kadar ağla, yarına öleceğiz, göbek atacağız, şarkı söyleyeceğiz. Her ne kadar unutmayacağız desek de unutacağız. Ama aklımıza geldiğinde de dost gibi acıyacağız, içimizi acıtacak" diye konuştu.

Yönetmen Hamdi Alkan ise, "Hayatımızın önemli bir rengiydi. Onlar gitti, sıra bize geliyor. Mekanı cennet olsun. Çok önemli bir değerdi. Çok değerli, çok önemli bir insandı. Ağabeylerim onunla beraber çok uzun yıllar çalıştı. Sevenlerinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Fatih Ürek de, "Gerçekten çok büyük bir müzisyendi. Benim için çok değerliydi. Baba gibiydi, arkadaş gibiydi, kardeş gibiydi. Hiç beklemiyordum, bugünü yaşamayı istemiyordum. Maalesef yaşadım, çok üzgünüm" diye konuştu.