Medya
19 Kas 2019 10:04 Son Güncelleme: 19 Kas 2019 10:20

Fenomen program Akif Beki'yi çok kızdırdı: TRT’nin yaptığını Çorumlu yapmaz

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, TRT’de yayınlanan ‘Doğrusu Ne’ adlı programa tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, TRT’de yayınlanan ‘Doğrusu Ne’ adlı programa tepki gösterdi. Beki, “Muhalefetin iktidara yönelttiği eleştiri ve suçlamaları yalanlayarak güya işin aslını ortaya çıkarıyor, halkı aydınlatıyorlar. Yalnız, bunu AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanlığının yerine geçerek yapıyordu. İktidar ağzıyla muhalefete söylenmek üzerine kurulu bir dosyaydı” dedi.

TRT’nin vatandaşlardan alınan vergilerle finanse edildiğini ve yapılan programla kurumun güvenirliliğinin zedelendiğinin  altını çizen Beki, “Ama TRT; siyasi görüşüne, partisine bakılmadan herkesten alınan vergilerle yapıyor o yayınları. Hangi kitaba sığar! İktidarla muhalefet tartışıyor, siyasi bir polemik bu, karşılıklı atışıyorlar. Çok meraklıysan uzat mikrofonunu, iki tarafın argümanlarını da yansıt. Hatta kurgun, sunuş biçimin, alıntı seçimlerinle tartışmayı iktidar lehine zekice manipüle de edebilirsin. İlla tarafgir ve partizanca kayıracaksan bile kitabına uydur bari. Böyle bodoslama, böyle kaba saba, böyle kör göze parmakla olacak şey mi!” ifadesini kullandı.

 İşte Beki'nin "TRT'nin yaptığını Çorumlu yapmaz" başlıklı bugünkü yazısı:

Çorumlular alınmasın, konunun onlarla alakası yok, dile yerleşmiş bir deyim, lafın gelişi...Ama TRT yöneticileri ne kadar üzerlerine alınsa az.

İzlemediğim için haberim yoktu. Meğer epeydir 'Doğrusu Ne' diye bir mini program yayınlıyorlarmış, namı almış yürümüş, kötü şöhretli bir fenomen haline gelmiş de duymamışız bile.

"Yalanların sonu gelmez, doğrusu ne demedikçe" sloganıyla hazırlanan kamu spotu gibi bir klip bu.

Muhalefetin iktidara yönelttiği eleştiri ve suçlamaları yalanlayarak güya işin aslını ortaya çıkarıyor, halkı aydınlatıyorlar.

İlk kez Türkiye-İzlanda maçı öncesinde denk geldim. İstanbul boğazındaki imar yetkisinin İBB'den alınıp Cumhurbaşkanlığına bağlanacağına dair iddiaları çürütmenin gayreti içindeydi.

Yalnız, bunu AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanlığının yerine geçerek yapıyordu. İktidar ağzıyla muhalefete söylenmek üzerine kurulu bir dosyaydı.

Cumhurbaşkanlığını yıpratmak adına böyle yalanlara tevessül ettiği için kendinden utanması gereken muhalefeti ayıplıyor, bir güzel paylamayı bile ihmal etmiyordu.

Sanki AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı sözcülerinin ağzı var ama dili yok. Kendilerini ifade etmekten acizler. Bu yüzden de normalde mikrofon uzatarak iki tarafın da iddia ve görüşlerini yansıtmaları gerekirken iktidar adına konuşma görevini resen üstlenmiş TRT'deki arkadaşlar.

Var mı öyle yağma; iki tarafı da dinledikten sonra kimin haklı, kimin haksız olduğuna karar vermeyi izleyicinin takdirine bırakacak değiller ya!...

Şansa havale edilemeyecek kadar mühim iş. İzleyici jürisi adına son hükmü de onlar veriyor. Tabii ki muhalefetin her zamanki gibi yalan söyleyip iftira attığını, iktidarınsa yine doğrudan şaşmadığını tespitle galibi ilan ediyorlar.

Velev ki dedikleri gibi olsun...Muhalefete karşı iktidarı savunmak, cevap yetiştirmek, iddialarını çürütmek TRT'ye mi düşer?

Aile şirketine bağlı bir özel TV kanalı olsa kim karışır, beğenmeyen izlemez. İsterse siyasi polemiklerde taraf tutar, isterse bir partiye borazanlık yapar, isterse baştan sonra zangoçca partizan çığırtkanlık hizmeti verebilir.

Ama TRT; siyasi görüşüne, partisine bakılmadan herkesten alınan vergilerle yapıyor o yayınları. Hangi kitaba sığar!

İktidarla muhalefet tartışıyor, siyasi bir polemik bu, karşılıklı atışıyorlar. Çok meraklıysan uzat mikrofonunu, iki tarafın argümanlarını da yansıt.

Hatta kurgun, sunuş biçimin, alıntı seçimlerinle tartışmayı iktidar lehine zekice manipüle de edebilirsin.

İlla tarafgir ve partizanca kayıracaksan bile kitabına uydur bari. Böyle bodoslama, böyle kaba saba, böyle kör göze parmakla olacak şey mi!

Sadece TRT'nin inandırıcılığına ve güvenilirliğine darbe vurmuyor bu yöntem. Bu iş bilmez işgüzarlığı, bu tembel gayretkeşlikle desteklediklerini zannettikleri iktidar tezlerinin de içini boşaltıyor, ağırlığını hafifletiyorlar.

Ona ne şüphe;  'yalanların sonu gelmez, doğru ne denmedikçe' de...Gerçeği farfaralıkla, yaygaracılıkla ilanihaye bastırmak da mümkün değil.

Cumhurbaşkanlığındaki ilgililer bile görse 'gölge etme, başka ihsan istemez' der böyle yaranmacılığa. İzlemiyor, fark etmiyor olmalılar.

Yazmayacaktım fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü sözleri üzerine fikrimi değiştirdim.

Şöyle dedi Cumhurbaşkanı:

"Kamu kurumu yöneticilerinin hangi kanaldan gelirse gelsin vatandaşımızın sesine sağır kalması söz konusu bile olamaz. Haksızlık karşısında susmayı dilsiz şeytanlık olarak gören bir medeniyet mensuplarının başka türlü hareket etmesi de zaten söz konusu olamaz. Kamu imkanlarını belirli güç odaklarının tekelinden çıkarıp milletimizin emrine verdik..."

Kandıralılarla alakası yok, onlar alınmasın; ama Kandıralı sen de dur, TRT sen de duy bunları!