Dünya
17 Eki 2023 15:53 Son Güncelleme: 17 Eki 2023 16:04

Fenomen dizi gerçek oldu: Sahte avukat yakalandı

Kenya'da hiçbir hukuk eğitimi almamasına rağmen girdiği 26 davanın tamamını kazanan 'sahte' avukat tutuklandı.

Kenya'da, üstlendiği 26 davanın tümünü kazanan Brian Mwenda adlı avukatın hiçbir hukuk eğitimi almadığı, neredeyse aynı isme sahip başka bir avukatın bilgilerini değiştirerek uzun süre avukatlık yaptığı ortaya çıktı.

Tutuklanan sahte avukatın kazandığı davaların da basit davalar olmadığı; Sulh, Temyiz Mahkemesi ve Yüksek Mahkeme'de görülen davaları da kazandığı ve Yüksek Mahkeme üyelerinin hiçbir şeyden kuşkulanmadığı anlaşıldı.

Haberin sosyal medya platformlarında yayılması üzerine birçok Kenyalı, avukata destek ve sevgi mesajı gönderdi.

Mwenda, kimliği çalınan gerçek avukatın artık sisteme giriş yapamadığını belirterek şikayetçi olması sonucu fark edildi.

AKILLARA DİZİ GELDİ

Yaşanan olay akıllara, Prens Harry’nin eşi Meghan Markle’ın da rol aldığı, Amerikan yapımı “Suits” isimli diziyi getirdi.

Dizinin konusu ise şu şekilde:

“Suits dizisinin konusu; zeki ve fotografik hafızası iyi olan fakat hukuk fakültesinden atılan Mike Ross ile ünlü avukat Harvey Specter’ın işbirliğinden doğan olayları anlatır. Harvey Specter, kariyerinde Mike Ross’un yeteneklerini kullanabileceğini düşünerek onun henüz diplomasını almadığını saklamak kaydı ile şirketinde Harvard mezunu biri gibi çalışmasını sağlar.

Suits konusu bakımından Harvard mezunu gibi davranan ve Harvey’in asistanı olan Mike’ın yaşadıklarını kapsar. Mike şirkette çalışan Rachel’a aşık olurken Harvey de şirketin kurucu ortağı Daniel Hardman ile uğraşmak zorunda kalır. Donna’nın yanı sıra Louis de Mike’a düşmanlık hissi besler. 9 sezonluk dizide hukuk bürosunda yaşanan dostluklar, kavgalar ve çatışmalar yer alır.”