Gündem
23 Nis 2011 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:16

FENER'İN ELİNDE PATLAYAN ÜNLÜ OYUNCU VATAN GAZETESİ'NDEN PAHALI!

Fenerbahçe yönetimi, maliyeti Türkiye'deki rekorları alt üst eden ünlü yıldızı bedavaya elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe yönetimi, maliyeti Türkiye’deki rekorları alt üst eden Daniel Güiza’yı bedavaya elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Bonservisi ve yıllık ücretiyle kulübe toplam maliyeti 30 milyon Euro olan İspanyol futbolcu bu maliyetin hakkını veremedi. Okçu'nun bu maliyeti sadece Türkiye ligindeki tüm futbolculardan değil ülkedeki bir çok kurumun fiyatında da yüksek.

VATAN'DAN BİLE PAHALI
Habertürk gazetesinden Senad Ok'un haberine göre; Güiza'ya harcanan parayla iş hayatında çok önemli şirketler el değiştiriyor. Bunun son örneği ise basın sektöründe yaşandı. Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden Vatan 26 milyon Dolar'a alıcı buldu. Ancak daha önemlisi ise 26 milyon Dolar'a satılan Vatan Gazetesi ile kıyaslandığında ortaya çıkıyor. Çünkü futbolcunun fiyatı Vatan'ın fiyatının neredeyse iki katını buluyor. Bu tabloda gazeteler mi çok ucuza gitti yoksa Güiza mı çok pahalıya alındığı sorusu bir kez daha akıllara geliyor.

KADİR HAS STADI'NA DA EŞ DEĞER
Ayrıca İspanyol futbolcu Türkiye'nin en modern statlarından biri olan Kadir Has Stadı'na da eş değer. En son teknoloji ile yapılan stadın maliyeti 30 milyon Euro. Ancak kesin olan Sarı-Lacivertli kulübün kasasından Güiza için çıkan toplam 30 milyon Euro'nun artık buhar olduğu. Her şeyden önemlisiyse bu paraya bir gazete satın salınabilir ya da yeni bir stat yapılabilirdi.

SERBEST BIRAKILACAK
Yönetim de artık Guiza'dan kurtulmanın formülünü buldu. İspanyol futbolcu ile yollar sezon sonu kesin olarak ayrılacak. 1 yıl daha mukavelesi bulunan golcü kendisine gelen teklifleri yine kabul etmezse yönetim Okçu'nun bonservisini verip teşekkür edecek. En azından Sarı-Lacivertli yönetim futbolcuya gelecek sezon için hem 3 milyon Euro'luk maaşını ödemekten kurtulacak hem de yeni sezon öncesi yabancı kontenjanında yer açacak. Bonservisini alacak Güiza da serbest oyuncu statüsünde olacağı için yüksek bir ücretle başka bir kulübe gitme şansı yakalayacak.