Spor
01 Kas 2023 09:03 Son Güncelleme: 01 Kas 2023 09:09

Fenerbahçe'ye üst üste kötü haber! Savunma hattı çöktü…

Fenerbahçe'de kayıpsız giden tarihi yürüyüşe rağmen sakatlar keyif kaçırdı. Dört stoperden üçü sakatlanınca savunma hattı çöktü..

Sözcü'de yer alan habere göre; Bu sezon iki kulvarda çıktığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe'ye nazar değdi. Sezon başından bu yana yaşanan sakatlıklardan kilit oyuncuların nasibini alması keyifleri kaçırdı.

Pendikspor maçında sakatlanan iki isimden Becao'nun ameliyat olma ihtimali bulunuyor. Brezilyalı oyuncu operasyon geçirirse dönüşü 3 ayı bulacağı için devreyi kapatacak. Ameliyatsız tedaviyle ise 4 haftalık bir ayrılık öngörülüyor. Kanarya'nın 4 stoperinden 3'ü sakatlığı nedeniyle milli araya kadar takımdan uzak kalacak.

AVRUPA'DA SAMET DE YOK
Sol ayak bileğinden operasyon geçiren Serdar Aziz en az 4 hafta yok. Sağ ayak metalars kemiğinde non deplase kırık tespit edilen Djiku da muhtemelen kasım sonundaki Karagümrük sınavına yetişecek.

Pendikspor maçında ayağına kramp girdiği için oyundan alınan Samet Akaydın ile asıl bölgesi sol bek olan Oosterwolde, Trabzonspor ve Adana Demirspor maçlarında stoper tandemini oluşturacak. Samet, UEFA listesinde yer almadığı için Ludogorets deplasmanında altyapıdan 17 yaşındaki stoper Yusuf Akçiçek'in 11'de olması bekleniyor.

DOKTORLAR FAZLA MESAİDE
Kamp dönemi ve sezon başlangıcından bu yana Fenerbahçe sakatlıklarla boğuşuyor. Bugüne kadar 16 oyuncu sakatlık yaşadı. Diz sakatlığı nedeniyle Luan Peres'in lisansı askıya alındı.

Teknik Direktör Kartal bu konuda “Geçen sene 12 ay süren bir lig oldu. Futbolcular aşırı yıprandı ve dinlenmeden yeni sezona başladı. Bir önceki sezon bittikten 12 gün sonra yeni sezonu açtık” ifadelerini kullandı.