Spor
24 Mayıs 2023 13:01 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2023 13:26

Fenerbahçe'nin ilk transferi Gustavo Henrique

Fenerbahçe, Flamengo'ya 1.4 milyon Euro kiralama ücreti ödeyerek Gustavo Henrique'yi kadrosuna katmıştı

Bu sezon başında takıma kiralık olarak katılan Brezilyalı stoper Gustavo Henrique için sürpriz bir gelişme yaşanıyor. Samet Akaydin'in takıma katılmasının ardından formayı unutan tecrübeli stoper için Brezilya basınından flaş bir iddia geldi.

Bir yandan Türkiye Kupası bir yandan da Süper Lig yarışı devam ederken Fenerbahçe'de gözler transfere de çevrilmiş durumda. Sarı-lacivertli yönetim yeni sezonda Jorge Jesus'un takımın başında tutup daha güçlü bir kadro ile sahada yer almak için şimdiden kolları sıvadı. Fenerbahçe'de en önemli konulardan biri de gelecek oyuncular kadar gidecek oyuncular da büyük merak konusu.

İlk olarak kiralandı
Sarı-Lacivertliler sezon başında Gustavo Henrique için Flamengo ile 3 yıllık anlaşma sağlamış ancak oyuncunun sağlık tetkiklerinde diz komplikasyonları tespit edilince Brezilyalı stoper kiralanmıştı.

Fenerbahçe, Flamengo'ya 1.4 milyon Euro kiralama ücreti ödeyerek Gustavo Henrique'yi kadrosuna katmıştı.

Formayı unuttu
Gustavo Henrique ligin henüz ilk maçında Ümraniyespor'a karşı kötü bir performans sergilemiş ve taraftarların protestolarına maruz kalmıştı.

Brezilyalı savunmacı ilerleyen haftalarda ritim tuttursa da yaşadığı sakatlık sonrası tekrar gözden düşmüştü. Öyle ki 30 yaşındaki stoper, ligde oynanan son 16 karşılaşmanın sadece 1'inde görev alabildi.

Bonservisi alınıyor
Brezilyalı gazeteci Vene Casagrande'nin haberine göre sezon başında kiralık olarak Fenerbahçe'ye transfer olan Gustavo Henrique, Flamengo'ya geri dönmeyecek.

İki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği Fenerbahçe kısa süre içinde, Brezilyalı stoperin bonservisini alacak ve 30 yaşındaki futbolcu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Ödenecek miktar
Fenerbahçe, Gustavo Henrique'yi kiralarken Flamengo'ya 1.4 milyon euro ücret ödemişti. Sarı-lacivertli ekip, 1.4 milyon euroluk bir ödeme daha gerçekleştirecek. (Fanatik)