Gündem
12 Nis 2019 08:25 Son Güncelleme: 12 Nis 2019 08:37

Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu hayatını kaybetti!

Fenerbahçe'nin efsane ismi Can Bartu'nun yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Fenerbahçe’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kulübümüzün tarihinde çok önemli bir yeri olan, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu’yu kaybettik” ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe Bartu’nun resmini paylaşarak, “Bu büyük kaybın derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Can Bartu’ya Allah'tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun” ifadelerini yazdı.

Can Bartu, “Yaşa Fenerbahçe” marşında adı geçen Cihat, Lefter, Can ve Fikret isimlerinden hayatta kalan tek isimdi. Namı diğer “Sinyor” olarak biliniyordu. Bartu, aynı gün hem futbol maçında, hem de basketbol maçında forma giymiş kayıtlardaki tek sporcuydu.

KİM NE DEDİ

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan, Can Bartu için bir mesaj yayımladı. Mesajda, Metin Oktay ile Can Bartu’nun formalarını değiştirdiği fotoğrafı kullanılırken, “Türk Futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsanelerinden Can Bartu’nun vefat ettiğini üzüntüyle öğreniyoruz. Fenerbahçe camiasına, Bartu ailesi ve tüm Türk spor kamuoyuna başsağlığı dileriz” denildi.

Beşiktaş taraftar grubu çArşı da Can Bartu için bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Türk sporunun en güzel sayfalarından büyük spor emekçisi ‘Sinyor’ Can Bartu’yu kaybettik. Yokluğunu kayıplarımızın yanına koyduk, acısını yürekten hissediyoruz... Yeşil sahaların, parkelerin, hepimizin başı sağ olsun...” ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe’nin efsane 10 numarası Alex De Souza da Türkçe bir Tweet atarak, “Can Bartu’nun vefatini üzüntüyle öğrendim. Çok üzgünüm. Değerli ailesi ve Fenerbahçe ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekanın cennet olsun”ifadelerini paylaştı.