Gündem
28 Ağu 2013 18:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

FENERBAHÇE'NİN ALDIĞI 2 YIL CEZA DÜNYA MEDYASINI SALLADI!

Fenerbahçe'nin UEFA organizasyonlarından 2 yıl men edilme cezası, dünya basınında da büyük yankı uyandırdı

Fenerbahçe'nin UEFA organizasyonlarından 2 yıl men edilme cezasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) onanması, dış basınında geniş yer buldu.

Ada basınından "The Guardian", Fenerbahçe 'nin 2 sezon boyunca Avrupa kupalarından men edildiğini manşetlerine taşırken, "The Independent", FIFA'nın bu kararı memnuniyetle karşıladığını ön plana çıkardı.

Alman basınından "Spiegel" ise CAS'ın kararı sonrasında Fenerbahçe'nin bu yıl ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacağını ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'e elenmesi nedeniyle bu sezonki cezasını UEFA Avrupa Ligi'nde çekeceğini vurguladı.

CAS'ın Fenerbahçe'nin normalde 2 artı 1'lik cezasının bir yılını daha önce kaldırdığını hatırlatan Avusturya basınından "Football Australia", Fenerbahçe'nin 2015-2016 sezonuna kadar Avrupa kupalarından men edildiğini yazdı.

İrlanda basını, Fenerbahçe'nin yanı sıra Metalist Kharkiv'in de bu sezon Avrupa organizasyonlarına katılamayacağının altını çizerken, alınan kararın gerekçelerinin CAS tarafından daha sonra açıklanacağını bildirdi.

Hollanda basınından "Telegraaf" gazetesi, "Dirk Kuyt'ın takımı Avrupa Ligi'nde yok" başlığını kullanırken, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenen Fenerbahçe'nin, aldığı cezadan dolayı UEFA Avrupa Ligi'ne de gidemeyeceğini ileri sürdü.

ABD basını ise Fenerbahçe'nin Arsenal'den 2 maçta 5 gol yiyerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elendiğini hatırlatarak, UEFA'nın Fenerbahçe'nin yerine UEFA Avrupa Kupası'na devam edecek takımı belirlemek için yarın toplanacağını ifade etti.