Gündem
02 Tem 2020 11:52 Son Güncelleme: 02 Tem 2020 12:12

Fenerbahçeliler isyan etti! Çelikler’in kirli geçmişi o yayının önüne geçti!

Ali Koç’un geçmişte Fenerbahçe kumpasının FETÖ’cü savcılarına verdiği destekle bilinen Serdar Ali Çelikler’le yayına çıkması ortalığı fena karıştırdı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Habertürk Gazetesi yazarı Serdar Ali Çelikler ile çıktığı canlı yayın taraftarları öfkelendirdi.

Fenerbahçe’ye kurulan 3 temmuz kumpas sürecinde yazıları ile FETÖ savcılarına destek olan Çelikler o dönem, “Zekeriya Öz ile Mehmet Berk'in olumlu yansımalarını 2-3 yıl sonra görebileceğimiz "doğru-dürüst futbol" ortamının milat isimleri olarak görüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu köşe yazısı, yayın esnasında Ali Koç ve Serdar Ali Çelikler tarafından daha önce kurgulandığı çok açık şekilde belli olan bir diyalogla da gündeme getirildi.

FETÖ YAZISININ ARKASINDA DURDU

Koç, 8 Temmuz 2011 tarihli bu yazıya hatırlatmada bulunarak, "3 Temmuz'da Serdar Ali Bey'in bazı görüşleri oldu. Köprünün altından çok sular aktı. Nasıl herkesin düzeltme fırsatı olabilir. Burada da ben bir fırsatı size vermek istiyorum. Çünkü ismini dahi telaffuz etmek istemediğimiz savcıları Türk futbolunun kurtarıcısı olarak ilan ediyorsunuz. Bunun bir temizlik olduğu yönünde söylemler. Şu an 9 sene olacak, bir pişmanlık var mı?" diye sordu.

Serdar Ali Çelikler ise "Bunun bir operasyon olduğuna inanıyorum” derken ardından kurduğu cümleler ise oldukça dikkat çekiciydi: Yazdığım her yazının arkasındayım. O gün 11 takımla ilgili bir operasyondu. Daha sonra bu iş önce 3'e sonra 2'ye sonra bire inince iş belli oldu.

VATAN HAİNLERİNE DESTEK İSYANI

Yayın, Koç ve Çelikler arasındaki karşılıklı paslaşmalarla devam ederken, twitter cephesinde ise taraftarların yorumları oldukça sertti.

Ali Koç’un ‘3 temmuz kırmızı çizgimiz demesine’ rağmen, Çelikler’le yayına çıkmasının kabul edilemez olduğunu belirten taraftarlar, attığı tweet’lerde başkanı Fenerbahçe’nin değerlerini ayaklar altına almakla, Çelikler’i ise FETÖ seviciliği ve vatan hainlerine hizmetle suçladı.

AKIL HOCASI OLDUĞU TEYİT EDİLDİ

Programın dikkat çeken bir diğer noktası ise Koç ile Çelikler arasında yaşanan transfer diyaloğu oldu. Koç, Çelikler’in yazılarını takip ettiklerini ve onun tavsiyelerine göre hareket ettiğini söylerken, Çelikler’den bu esnada gelen, “O zaman doğru bir şey olacak demek ki” cevabı dikkat çekti. Diyaloğun devamında ise Çelikler ‘Yıldız transferi var mı?’ şeklinde bir soru yöneltti, Koç’un bu kez yanıtı ise ‘Yazın onları işte, bir bakalım’ oldu. Çelikler’den bu cevaba ise ‘Yakınlarda yazayım’ karşılığı geldi.

Söz konusu diyalog, Koç’un akıl hocalarından biri olarak Serdar Ali Çelikler’i seçtiğinin ispatı olarak yorumlandı.

Ancak geçmişte FETÖ ve Fenerbahçe düşmanlarının cephesinde yer alan Çelikler’in başkana akıl hocalığı yapması hatta transferlerde söz hakkı sahibi olması taraftarın sinir katsayısını daha da arttırdı.

Programda Çelikler’in sürekli olarak Başkan’a akıl verir bir üslupta olması ve bunun Koç cephesinden gayet sakinlikle karşılanması da dikkatlerden kaçmadı.