Spor
12 Tem 2023 20:45 Son Güncelleme: 12 Tem 2023 21:48

Fenerbahçe'den orta sahaya transfer! 4 yıllık imza attı

Fenerbahçe, Dinamo Moskova'da olan Sebastian Szymanski'yi transfer etti. 24 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandı. Transfer için 9 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli ödenecek.

Fenerbahçe, 18 yaşındaki 10 numarası Arda Güler'i Real Madrid'e transfer ettikten sonra bölgede boşluğu doldurmak için çalışmalara başladı.

Fenerbahçe, Dinamo Moskova’dan Sebastian Szymanski transferini resmiyete döktü. KAP’a açıklama yapan sarı lacivertliler oyuncunun kulübüne 9.75 milyon Euro bonservis bedeli ödeneceğini duyurdu.

Sarı-lacivertli takım, Polonyalı futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

İşte Fenerbahçe’den yapılan açıklama:

“Profesyonel futbolcu Sebastian Szymanski’nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. FC Dynamo Moscow JSC kulübüne toplam transfer bedeli olan 9.750.000 Avro 4 sene içerisinde eşit taksitlerle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından karşılanacaktır.”

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KULÜBÜNE GELDİM”

Transferinin ardından kulüp televizyonuna konuşan Polonyalı futbolcu, “Burada, Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim, buranın bir parçası oldum ve bunun gururunu yaşıyorum. Bir an önce çalışmalara başlamak istiyorum. Fenerbahçe taraftarı ile stadımızda tanışmak için sabırsızlanıyorum. Onlara şunu söylemek istiyorum: Haydi hep beraber güzel bir sezon yaşayalım.” sözlerini kullandı.

10 GOL, 7 ASİST

Geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Feyenoord'da 40 maça çıkan 24 yaşındaki futbolcu, 10 kez fileleri sarsarken 7 de gol pası verdi.