Spor
15 Eyl 2023 21:52 Son Güncelleme: 15 Eyl 2023 21:58

Fenerbahçe’den o yorumcu için zehir zemberek açıklama: Adımızı ağzına almadan birkaç kez düşünsün

Fenerbahçe; yeni transferi Fred hakkında “Manchester United’ın yöneticileri 6-7 milyon Euro beklerken 15 milyon Euro’luk teklif gelince hemen sattılar” diyen televizyon yorumcusu, spor yazarı ve gazeteci Levent Tüzemen ile ilgili açıklama yayımladı.

Bu sezon Trendyol Süper Lig, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda da hedefini ‘mutlak başarı’ olarak belirleyen Fenerbahçe, kadrosunu önemli yıldızlarla donattı.

Sarı-lacivertlilerin öne çıkan transferlerinden biri, Galatasaray’ın da devrede olduğu Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred oldu.

Kanarya, 30 yaşındaki Sambacıyı İngiliz devi Manchester United’dan 9.74 milyon Euro’ya renklerine bağlarken, bu transferin maliyeti televizyon ekranlarında da gündem oldu.

A Spor’da yorumculuk yapan televizyon yorumcusu, spor yazarı ve gazeteci Levent Tüzemen’in, sarı-lacivertlilerin Fred transferiyle ilgili, “Manchester United yöneticisi, ‘Fred için 6-7 milyon Euro bekliyorduk. 15 milyon Euro’luk teklif gelince hemen sattık’ dedi” ifadelerinin ardından Fenerbahçe, 59 yaşındaki gazeteci hakkında bir açıklama yayımladı.

Fenerbahçe’nin “Fenerbahçe Spor Kulübü’nü, sporcularının adlarını ağzına almadan önce bir değil birkaç kez düşünmesini ciddiyetle öneriyoruz” ifadesine yer verdiği açıklama şöyle:

"Bugün A Spor ekranlarında ‘yorumcu’ sıfatıyla yorumlar yapan Levent Tüzemen isimli şahıs futbolcumuz Fred ile ilgili asılsız iddialarda bulunmuştur.

Geçtiğimiz sezon üstlendiği kulüp savunucusu ve sözcüsü rolünü bu sezon da üzerine koyarak yalan ve algılarla sürdürmeye çalışan Levent Tüzemen, bugün katıldığı yayında da tamamen yalan olan algı oyunlarına devam etmiştir.

Canlı yayında milyonların gözü önünde meydana gelen bu olay, Türk spor medyasındaki bazı isimlerin üstlendikleri manipülatif rolün en açık göstergesidir.

Yayın sırasında, aynı kanalın bir başka yetkilisi tarafından açıkça ortaya konan gerçeklerle ilgili şahsın düştüğü acınası durumun ibretlik olduğunu vurguluyor;

Bu şahsın Kulübümüz ve değerleri hakkında konuşmaktan imtina etmesini beklediğimizi,

Zorunlu kalmadıkça Kulübümüz hakkında konuşmamasını,

Fenerbahçe Spor Kulübü’nü, sporcularının adlarını ağzına almadan önce bir değil birkaç kez düşünmesini ciddiyetle öneriyoruz."