Spor
01 Mar 2023 10:52 Son Güncelleme: 01 Mar 2023 11:01

Fenerbahçe'den Lucas Moura atağı!

Lucas Moura bu sezon Tottenham formasıyla 13 maçta sahaya çıkan ve 1 gol kaydeden sağ kanat oyuncusunun sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona eriyor.

Transfer döneminde Emre Demir, Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde'yi renklerine bağlayan Fenerbahçe, İngiltere Premier Ligi'nde Tottenham forması giyen Lucas Moura için de ısrarını sürdürüyor.

Fanatik'te yer alan habere göre, sarı-lacivertli takımda son dönemde Lucas Moura ve Alex Oxlade Chamberlain, ön plana çıkan oyuncular olmuştu. Her iki futbolcu için de girişimler devam ediyor.

Lucas Moura, listenin başında yer alıyor
Ancak Tottenham’lı Lucas, listenin başında yer alıyor. Jorge Jesus’un, oyun sistemine daha hızlı adapte olacağı ve takımdaki Brezilyalı ve Portekizli oyuncular sayesinde uyum sorununu kısa sürede aşacağı düşüncesiyle ilk tercihinin Sambacı olduğu öğrenildi.

İki taraflı görüşme
Lucas Moura’nın ayrılık konusunda daha istekli davranması da ibrenin kendisine kaymasını sağladı. Chamberlain’in ise Liverpool’dan sonra yine kariyerini İngiltere’de sürdürmeyi planladığı belirtildi.

Fenerbahçe, Brezilyalı kanat oyuncusu için yoğun mesai yapıyor. Bir yandan 30 yaşındaki futbolcu ve menaceriyle pazarlıklar sürerken, diğer yandan da Tottenham’la görüşmelerin devam ettiği kaydedildi. Yönetim, 5 Mart’ta bitecek olan transfer döneminin son anına kadar bu transfer için bastırmaya kararlı.