Spor
11 Haz 2023 15:37 Son Güncelleme: 11 Haz 2023 15:41

Fenerbahçe'den kupa finali için olay forma

Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından Türkiye Kupası da bu akşam sahibini buluyor. Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Başakşehir İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda saat 20.45'te karşı karşıya geliyor. Maç öncesi Fenerbahçe resmi hesabından finalde giyeceği formayı açıkladı.

Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından Türkiye Kupası da bu akşam sahibini buluyor. Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Başakşehir İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda saat 20.45'te karşı karşıya geliyor. Maç öncesi Fenerbahçe resmi hesabından finalde giyeceği formayı açıkladı. Resmi kayıtlara göre 3 yıldızı bulunan Fenerbahçe 5 yıldızlı çubuklu forma ile sahada yer alacağını duyurdu.

Türkiye Kupası elemelerine 5. turdan başlayan Fenerbahçe sırasıyla, İstanbulspor, Rizespor, Kayserispor ve Sivasspor'u geçerek finalist oldu. Başakşehir ise Göztepe, Karagümrük, Galatasaray ve Ankaragücü engellerini aştı.

2014'TEN BERİ KUPA KALDIRMADI

Sarı lacivertliler 2014 yılından bugüne kadar hiçbir kupa kazanmadı. Sarı-lacivertliler Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde 2013-2014 sezonunda lig şampiyonu olmuş, İsmail Kartal ile TFF Süper Kupa maçında Galatasaray'ı penaltılarla devirmişti. Fenerbahçe 2014'ten sonra hiçbir kupa kaldıramadı. Kanarya'nın şampiyonluğu halinde; kulübün başına 2018'de geçen Ali Koç da 5 yıllık başkanlık döneminde futbolda ilk kupasını kazanmış olacak.

5 YILDIZLI FORMA AÇIKLAMASI

Fenerbahçe resmi kayıtlara göre 19 şampiyonlukla 3 yıldızlı forma giyiyordu. Sarı lacivertlilerin resmi hesabından yapılan açıklamaya göre final maçına Fenerbahçe 5 yıldızlı çubuklu forma ile çıkacak. Kulüpten yapılan açıklama şöyle; "Büyük Fenerbahçe'nin büyük taraftarı yeni sezon Çubuklusuna bu akşam kavuşuyor! Şanlı tarihimizin gözdesi, Fenerbahçemizin efsanesi Çubuklu formamız bu akşam büyük taraftarımızla buluşuyor! Futbol Takımımız bugün Ziraat Türkiye Kupası final maçında 2023-24 yeni sezon formalarımızla sahada yerini alacak; Biricik Çubuklumuz, Türkiye Kupası final maçımızda milyonlarla kavuşacak!"