Gündem
01 Nis 2021 14:05 Son Güncelleme: 01 Nis 2021 18:03

Fenerbahçe'den Galatasaray'a sert yanıt! "Yeter artık''

Fenerbahçe'de İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu FB TV'de, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu.

Fenerbahçe'de İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu FB TV'de Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamarına cevap verdi.

Sipahioğlu, Mustafa Cengiz'in "Fenerbahçe Cumhuriyeti" açıklamaları ile ilgili, "Bu tip metaforlar üzerinden ayrılıkçı bir şekilde göstermeye, devletle karşı karşıya çalışmak aklın yaşta değil başta olduğunun kanıtıdır." dedi.

İşte Metin Sipahioğlu'nun açıklamaları...

"Biz Galatasaray aleyhine derbiden sonraki açıklamadan sonra hiç açıklama yapmadık. Onlar 1 saat boyunca sadece Fenerbahçe'yi hedef alan açıklamalar yaptılar. Bilgisizce konuşuyor. Galatasaray başkanı art niyetli konuşuyor.

Galatasaray başkanını Fenerbahçe ve Türkiye Cumhuriyeti devletini karşı karşıya getirmeye çalışmaması için uyarmıştık. Bir yönetim anlayışı bunu 1 ayda 2 defa aynı şeyi yapıyorsa bu hata değil kasıttır. Misille cevap vereceğiz. Fenerbahçe Cumhuriyeti, rahmetli Halit Deringör'ün ifade ettiği üzere bir gönül cumhuriyetidir, bir metafordur. Fenerbahçe'nin devletine, milletine, cumhuriyetine bağlılığı, bu devlet, millet, cumhuriyet için yaptıkları ortadadır. Hangi kulübün cemaatlerin, tarikatların etrafında gezindiği, bir terör örgütü liderinin 'Dualarla himmetlerler ayağa kaldırmamız lazım' dediği ortadadır. Şampiyonluk belgesellerinden FETÖ firarilerini çıkarmak zorunda kalan bellidir. Burası Fenerbahçe Cumhuriyeti'dir. Bu bir metafordur. Fenerbahçe'nin duruşu ortadadır, bellidir.

Bu tip metaforlar üzerinden ayrılıkçı bir şekilde göstermeye, devletle karşı karşıya çalışmak aklın yaşta değil başta olduğunun kanıtıdır. Galatasaray taraftarının da bir tanımlaması var. Galatasaray resmi hesabı paylaşmış. 'Tek krallık Galatasaraylılık' yazmışlar. Galatasaray Spor Kulübü, Türkiye'nin yönetim şeklini tanımıyor, krallık istiyorlar mı diyelim. Böyle saçmasapan işlere ihtiyaç var mı? Bizler milyonları temsil ediyoruz. Böyle saçmasapan işlere gerek yok. Biz bu işlere girmeyiz ama Galatasaray, Fenerbahçe'yi sürekli devletle karşı karşıya getirmek istiyor. Yalan beyanlarla devleti meşgul ediyorlar. Savcılığa bir suç duyurusunda bulundular. Bu pankart için savcılarımızı göreve çağırıyorlar. Türkiye'nin kurumlarının, memurlarının çok önemli işleri var. Bu tip yalan beyanlarla uğraştırmayın.

Yeter artık! Türkiye Cumhuriyeti'nin bunlarla işi yok. Bizi devletle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Yeter artık! Böyle yaparlarsa her hafta misliyle cevap veririz. Fenerbahçe Cumhuriyeti tertemizdir. Tüm şampiyonluk posterleri ortadadır."