Gündem
03 Haz 2018 10:52 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:41

Fenerbahçe'de tarihi seçim başladı! Aziz Yıldırım mı, Ali Koç mu?

Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurulunda oy verme işlemi başladı. Oy kullanma işlemi saat 15.00'te sona erecek, ardından sayıma geçilecek.

Ülker Stadyumu'nda gerçekleşen genel kurulda üyeler saat 10:00'da oy vermeye başladı. Saat 17:00'ye kadar devam edecek olan oy verme işlemi sonrasında bütün sandıklar birlikte açılarak sayım işlemine geçilecek.

Başkan adaylarından Aziz Yıldırım 36 numaralı sandıkta, Ali Koç ise 21 numaralı sandıkta oyunu kullanacak.

TARİHİ KONGREDE İKİ BAŞKAN ADAYI

Fenerbahçe Kulübünde tarihi kongrede başkanlık için iki aday yarışacak.

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, 13. kez girdiği kongreyi de kazanmak, 3 yıl daha görev almak için üyelerden oy bekleyecek. Diğer aday Ali Koç da Fenerbahçe Kulübünün 33. başkanı olmak için üyelerin oyuna talip olacak.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Seçimli olağan genel kurulun rekor katılımla kulüp tarihine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013'te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım'ın Mehmet Ali Aydınlar'ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı.

Yarın başlayacak kongrede, 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor.

REKOR OY GEÇİLECEK!

Rekor katılımla sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak.

Önceki rekor, 2013 yılında yapılan kongrede 6 bin 821 oy alan Aziz Yıldırım'a aitti.

İLK KEZ STATTA YAPILIYOR

Sarı-lacivertli kulübün kongresine ilk kez bir stat ev sahipliği yapıyor.

Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı'na alındı. Oy verme işlemi için sandıklar saha içine konuldu.

Üyeler Ülker Stadı'nda Fenerium Tribünü'ne giriş yapacak. Bu tribüne sığılmaması durumunda ise kale arkası tribünlerine de genel kurul üyeleri alınacak.

Saha zemininin korunması için yarı saha özel malzemeyle kaplandı. Zeminin üzerine konuşmaların yapılacağı bir platform kuruldu. Sahaya platformun yanı sıra sandıklar ve kabinler de yerleştirildi. Sarı lacivertli genel kurul üyeleri, oylarını 38 sandıkta kullanacak.

AZİZ YILDIRIM'IN 13. KONGRE HEYECANI

Fenerbahçe Kulübünün hafta sonu yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkan adayı olan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte 13. kongresini geçirecek.

Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 14-15 Şubat 1998'deki genel kurulda başkan seçilen Yıldırım, 20 yılı aşkın sürede girdiği 12 kongrede de koltuğu bırakmadı.

Fenerbahçe Kulübünün 3 Haziran'da Ülker Stadı'nda gerçekleşen kongresinde bir kez daha aday olan Yıldırım, 13. kongresinde Ali Koç'a karşı yarışacak.

KARŞISINA 5 RAKİP ÇIKTI

Yıldırım'ın bugüne dek geçirdiği 12 kongrede karşısında sadece 5 kez rakip çıktı.

Sarı-lacivertilerin, 8'i olağan, 4'ü olağanüstü genel kurul toplantısı olmak üzere 12 kongrenin 7'sinde Aziz Yıldırım tek aday olarak seçime girdi. Yıldırım, 5 genel kurulda ise Vefa Küçük (iki kez), Şadan Kalkavan, Mehmet Ali Aydınlar ve Hulusi Belgü'yü geçerek kongreyi kazandı.

1998 ve 2000 yıllarındaki kongrelerde, şu anda kulübün yüksek divan kurulu başkanlığını yapan Vefa Küçük karşısında başkanlık yarışlarını kazanan Yıldırım, 2009'da da Şadan Kalkavan karşısında kongrenin galibi olmuştu. Yıldırım, 2013'te Mehmet Ali Aydınlar, 2015'te ise Hulusi Belgü karşısında büyük oy farklarıyla başkanlığa seçilmişti.