Spor
31 Ağu 2022 09:38 Son Güncelleme: 31 Ağu 2022 09:39

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un planları suya düştü

Konyaspor deplasmanında ligdeki ilk yenilgisini alan Fenerbahçe’de erken kırmızı kart özellikle hücumda planları bozdu. Valencia’nın atılmasıyla birlikte Jesus'un planları suya düştü. 

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki iyi gidişatına Konyaspor dur dedi. Yeşil Beyazlılar sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi Muhammet Demir'in golüyle 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.

İLK RAKİP KİEV

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndaki fikstürü belli oldu. Sarı-lacivertli takım ilk maçını 8 Eylül Perşembe günü evinde Dinamo Kiev’le oynayacak. Müsabaka saat 19.45’te başlayacak. Diğer maçların programı şöyle:

15 Eylül Perşembe: Rennes-Fenerbahçe (22.00)

6 Ekim Perşembe: Fenerbahçe-AEK Larnaca (22.00)

13 Ekim Perşembe: AEK Larnaca-Fenerbahçe (19.45)

27 Ekim Perşembe: Fenerbahçe-Rennes (19.45)

3 Kasım Perşembe: Dinamo Kiev-Fenerbahçe (23.00)

VALENCİA PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevkleri açıkladı. Arabam.com Konyaspor maçında kırmızı kart gören Fenerbahçeli Enner Valencia, tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

JESUS'UN PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Süper Lig’de ilk mağlubiyetini Konyaspor deplasmanında 1-0’lık skorla alan Fenerbahçe’de özellikle erken gelen kırmızı kart planları olumsuz etkiledi.

Normal şartlarda ikinci yarıda Enner Valencia ile Joao Pedro’yu yan yana oynatmayı düşünen Jorge Jesus, kırmızı kart sonrası planlarını uygulayamadı. Üstelik kırmızı kartın henüz 23. dakikada gelmesi işleri daha da zorlaştırdı. Valencia’nın atılması sonrası formasyon değişti. Emre Mor ve Rossi bu formasyon değişiminden en fazla etkilenen isimler oldu. İki oyuncu da maç içerisinde adeta kayboldu. Her ne kadar Joao Pedro, 70. dakikadan sonra oyuna girse de hücum hattında Serdar Dursun’la beklediği iletişimi kuramadı. Maç 11’e 11 gitse ve Valencia atılmasaydı, Pedro-Valencia hattı oluşturulacaktı.