Gündem
23 Ara 2012 08:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

FENERBAHÇE'DE İSTİFA DEPREMİ; KOCAMAN BIRAKTI ANCAK ...!

Fenerbahçe'nin 3-1'lik yenilgisi ile sonuçlanan Karabükspor maçı sonrasında Aykut Kocaman flaş bir karar verdi...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-1’lik Kardemir Karabükspor mağlubiyeti sonrasında şok bir kararla görevinden istifa etti.. Ancak Fenerbahçe Yönetimi istifayı kabul etmedi. Aykut Kocaman son kararını bugün verecek.

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ve Fenerbahçe’nin 3-1’lik yenilgisi ile sonuçlanan Kardemir Karabükspor maçı sonrasında Aykut Kocaman flaş bir karar verdi...

Teknik direktör Aykut Kocaman da maç sonrasında yayıncı kuruluşa açıklama yapmadı... Direkt basın toplantısına çıkan Kocaman, "Taraftar haklı, bu maç ile birlikte görevimden istifa ediyorum" dedi...

KOCAMAN İSTİFA EDERKEN ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Yaklaşık 2 buçuk yıldır, çok şerefli bir görev olan Fenerbahçe teknik direktörlüğünü sürdürdüm. Burada uzun yıllar forma giymiş insanlar için zirve burasıdır. Burayı yaşadım. Ancak artık bunu devam ettirebilecek gücü hissedemiyorum. Bu maçla beraber görevime son veriyorum. Taraftar haklı. Pek çok şeyle mücadele etmeye çalıştık, saha içi ve dışında. İyi ve kötü yönetimler yaptık. Yapabildiklerimiz bu kadardı. Bu şerefli görevi burada bırakıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, sağolun."

FENERBAHÇE YÖNETİMİ KABUL ETMEDİ  

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu’nun, teknik direktör Aykut Kocaman’ın istifasını kabul etmediği bildirildi. Fenerbahçe Kulübü Kurumsal İletişim’den alınan bilgiye göre, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler, Kardemir Karabükspor maçının ardından basın toplantısında görevinden ayrıldığını açıklayan Kocaman’ın istifasını kabul etmedi.
 
FUTBOLCULAR ACİL TOPLANDI
 
Evinden çağırılan Mehmet Topal, ilk 18’e giremeyenler ve tüm futbolcular tam kadro Samandıra’da toplandı... Kaptan Volkan Demirel’in çağrısı üzerine tesislerde durum değerlendirilmesi yapıldı. Aykut Kocaman’ın istifasıyla ilgili son kararını Pazar günü vereceği belirtildi.
 
Futbolcuların Aykut Kocaman’a; "Yaşanan bu tablo sizin değil bizim eserimiz. Eğer sen bu görevi bırakırsan biz de bırakırız." dediği iddia edildi.
 
SAHİP ÇIKTILAR
 
İlk yarının son maçında Karabükspor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında istifa eden Aykut Kocaman’ın öğrencilerinden hocalarına tam destek geldi.

Soyunma odasında ilk olarak istifa kararını futbolcularına bildiren, daha sonra basın toplantısına katılmak için oyuncularının yanından ayrılan Aykut Kocaman’ın ardından futbolcular teknik direktörlerini bırakmama kararı aldılar.

Başta kaptan Volkan Demirel, Gökhan Gönül, yabancılardan Kuyt ve Christian arkadaşlarına yaptıkları konuşmada, "Biz daha zor günleri hocamız Aykut Kocaman ile atlattık. Aldığımız kötü sonuçlarda en büyük pay bizim. Bize yakışan hocamıza bu zor günlerinde sahip çıkmak ve kararından vaz geçirmektir" şeklinde konuştular.

Aykut Kocaman’ın şok istifa kararından sadece futbolcular etkilenmedi. Kulüp çalışanları Kocaman’ın istifa kararını öğrendiklerinde büyük yıkım yaşadılar. Basın toplantısında hazır bulunan bazı kulüp görevlilerinin gözleri yaşlı halleri dikkatleri çekti.

"AYKUT HOCA BİZİ BIRAKMA" SESLERİ
Fenerbahçeli taraftarlar, Samandıra Tesisleri’nden çıkış yapmaya başlayan futbolcuların araçlarını görünce, "Sen bizim Kocaman gururumuzsun" ve "Aykut hoca bizi bırakma" şeklinde bağırdılar..
Aykut Kocaman ile futbolcular arasındaki toplantı sona erdi. Toplantı sonrası Kocaman’ın, son kararını bugün vereceğini bildirdiği öğrenildi.

ARKADAŞLARINDAN DESTEK
Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Kemalettin Şentürk, Aykut Kocaman ile görüşmek için Samandıra’ya geldi..  Aracıyla Samandıra’ya giriş yapan Kemalettin’in, eski takım arkadaşı Aykut Kocaman ile fikir alış verişinde bulunacağı öğrenildi.