Gündem
27 Haz 2015 15:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Fenerbahçe'de deprem! Emre Belözoğlu ile yollar ayrıldı!

Fenerbahçe yönetimi, Emre Belözoğlu ile yollarını ayırdı. Şok kararı Fernandao'nun imza töreninde Sportif Direktör Terraneo açıkladı.

Fernandao'nun bugün düzenlenen imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İtalyan futbol adamı, "Rapor pozitif olsaydı Emre'ye teklifte bulunurduk. Emre ve diğer oyuncular için yani... Şimdi Emre ile ilgili çok şey söylenip konuşuluyor. Emre'yi Inter'e transfer eden benim ben aldım onu oraya... O dönem Emre'yi transfer ettiğimizde Türkiye ile ilk kez bağlantım olmuştu.

'Hayat devam ediyor'

Bu kez Türkiye'ye geldim ve yine Emre ile ilgili sorunla karşılaşıyorum. Hayat devam ediyor ve herkes profesyonelce işini yapıyor. Emre ile anlaşıldıysa anlaşıldı, anlaşılmadıysa daha söylenecek bir şey yok. Biz çalışmalarımızı bütün dünyada oyunculara bakıyoruz ve kadromuza uygun bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz." 

FENERBAHÇE'DE 6 FUTBOLCU GİTTİ
Sarı-lacivertli yönetim, 2008-2012 yılları arası ile Ocak 2013'ten itibaren takımda olan Emre'nin yanı sıra sözleşmesi biten Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Pierre Webo, Selçuk Şahin ve kaleci Mert Günok ile yollarını ayırmıştı.

Emre'nin kariyer hikayesi
Emre Belözoğlu 7 Eylül 1980 İstanbul doğumlu. Türk futbolunun son senelerde yetiştirdiği en önemli futbolcular arasında gösteriliyor. Türk Milli Takımı'nda kaptan olarak defalarca forma giydi. Türkiye, İspanya, İtalya ve İngiltere liglerinde top oynadı.
Yıldızı 16 yaşında Zeytinburnu’da oynarken parladı ve Galatasaray ile Fenerbahçe‘nin onu transfer etmek için rekabete girdi. 1996/1997 sezonunda Emre daha 16 yaşındayken Galatasaray’da kadroya girmeye başladı. Her sezon biraz daha kendini göstererek A takımın ilk 11’inde yer buldu. Bu dönemde Teknik Direktörü Fatih Terim ile örnek aldığı takım arkadaşı Gheorghe Hagi sayesinde, Emre kendini çok geliştirdi. Takımının 4 sene üst üste şampiyon olmasında ve 2000 yılında UEFA Kupası’nı almasında büyük rol aldı.
Bu büyük başarı sonrası Galatasaray’dan takım arkadaşı Okan Buruk’la beraber 2001 yılında Inter Milan’a transfer oldu.
2002 yılında oynanan Dünya Kupası’nda 3. olan Türk Milli takımında kadroda yer aldı.
Mart 2004’de Emre, Pele tarafından yaşayan en büyük 125 oyuncu arasında gösterildi.
14 Haziran 2005’de Newcastle ile Inter Milan arasında yapılan anlaşma ile 3.8 milyon £ karşılığı Emre'nin Inter Milan’dan transferi gerçekleşti. Emre 2008 yılında buradan ayrılarak 4.8 miyon € karşılığında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Bu transfer ile Galatasaray taraftarının tepkisini çekti. 2011-2012 sezonunda maç esnasında Trabzonspor‘lu Didier Zokora’ya karşı ırkçı söylemlerde bulundu iddiası ile gündeme geldi. Emre 2012-2013 sezonu başında Atletico Madrid ile 2 yıllık sözleşme imzalamasına rağmen ilk devre sonunda 350.000 € bedelle Fenerbahçe‘ye geri döndü. Kısa bir süre sonra Volkan Demirel’den kaptanlığı devraldı. Emre bir süredir Fenerbahçe'nin kaptanı ve sembol oyuncusu olarak sahada yer alıyor ancak sinirli hareketleriyle tepki görüyordu. Emre en son feribotta Beşiktaş taraftarları ile yaşadığı kavga ile gündeme gelmişti.