Gündem
19 Eyl 2010 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

FENERBAHÇE YÖNETİMİ BU KEZ HÜRRİYET'İ HEDEF ALDI!

Fenerbahçe Yönetimi'nden Hürriyet'in spor müdürü Mehmet Arslan'a zehir zemberek suçlama..

Fenerbahçe Yönetimi, Hürriyet'in spor müdürü Mehmet Arslan'ı çok sert bir dille suçlarken, Hıncal Uluç'a da gönderme yapmayı ihmal etmedi..

İşte o açıklama :

"Ancak TV programı partnerinden icazet alarak Türkiye'nin en büyük gazetesinin spor sayfalarının yöneticiliğini yapabilen Mehmet Arslan, BJK derbisi öncesi yine son derece çirkin, gerçek dışı, provakatif  ve ucuz bir habere imza atmıştır.

Söz konusu gazetede bugün tam sayfa olarak yer alan haberde BJK taraftarının kendileri için ayrılan biletleri dakikalar içerisinde tükettiğinden bahsedilirken taraftarlarımızın ise maç biletlerine ilgi göstermediği öne sürülmektedir. Ayrıca stadyumumuzda rakip takım taraftarlarının son derece meşakatli yollardan dar koridorlardan geçmek zorunda bırakıldıkları, maç öncesi ve maç sonunda toplu halde saatlerce bekletildikleri şeklinde bir dolu iddia öne sürülmektedir.

BJK taraftarına TFF kuralları gereği ayrılan bilet sayısı 2463'tür. Yani gazetede fotoğraflarla izdiham oldu denilen bilet adedi toplam 2463 tanedir.

Kulübümüz taraftarları ise şu ana dek 43 binin üzerinde bilet satın almışlar ve satışlar her dakika artarak devam etmektedir. Bu sayı bugün itibariyle bile İnönü Stadyumu'nun en dolu halinden daha fazla bir taraftarın maçı takip edeceğinin göstergesidir. İnancımız kalan az sayıdaki biletin de tamamen tükeneceği taraftarımızın maç günü stadyumumuzu tamamen dolduracağı şeklindedir

Öte yandan Sayın Mehmet Arslan şunu net olarak bilmelidir ki; Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu UEFA'dan Elite Stadyum unvanı almış Avrupa'nın sayılı stadyumlarından biridir. Ülkemizde de bu unvana sahip ilk ve tek stadyumdur. Bu stadyumda 2009 UEFA Kupası finali oynanmıştır. Dolayısıyla rakip takım taraftarlarının Hürriyet Gazetesi sayfalarında iddia edildiği gibi havasız kalması, daracık ve labirent şeklinde koridorlardan içeri alınması mümkün değildir. Tüm bunların hepsi birer yalan ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hakaret ve saldırıdır.

Rakip takım taraftarlarının maç öncesi ve sonrasında bekletilmeleri stadyuma geliş gidiş yolları, stadyuma alınış ve stadtan çıkış saatleri valilikte düzenlenen emniyet toplantısında karara bağlanır. Söz konusu kararlar il emniyet ve idari yöneticileri tarafından güvenlik gerekçesi ile alınır ve uygulanır. Bu kuralların bir gazetenin spor müdürü koltuğunda oturan ya da muhabiri olarak çalışan kişiler tarafından bilinmemesi imkansızdır. Bu durumda güvenlik kurallarını dahi kulübümüzü suçlamak adına bir malzeme olarak kullanmaya çalışmak tam anlamıyla bir art niyet göstergesidir.

Söz konusu gazeteyi spor sayfalarında açık açık Fenerbahçe düşmanlığı yaptığı, tarafsız olmaktan uzak haberlere imza attığı, gazeteciliğin tüm etik ve ahlaki kurallarından yoksun bir spor servisine sahip olduğu gerekçesiyle kınıyoruz.

Taraftarlarımız bir kez daha Pazar günü oynanacak derbide stadyumumuzu doldurarak birlik ve beraberlik içinde tüm bu art niyetli girişimlere en güzel cevabı verecektir.

Fenerbahçe Spor Kulübü