Spor
27 Tem 2023 00:24 Son Güncelleme: 27 Tem 2023 00:40

Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki'den Galatasaray hakkında sert açıklamalar

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Wilfried Zaha'nın Galatasaray'a imza atması sonrasında sarı-kırmızılı medya mensuplarının algı oyunlarına kalkıştıklarını iddia ederek, "Sanki yüzyılın çalımını atmışlar gibi, akılları sıra bizi kötü göstermeye çalışıyorlar" sözleriyle eleştirdi.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında konuk ettiği Moldova'nın Zimbru Chişinau takımını 5-0 mağlup ederek rövanş öncesi büyük avantaj sağladı.

Maçın ardından Fenerbahçe yöneticilerinden Selahattin Baki, Galatasaray'a yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Baki, Zaha transferinin çalım olmadığını, istedikleri her futbolcuya imza attırabileceklerini söyledi.

Baki'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Zaha transferi... Akılları sıra bizi kötü göstermeye çalışıyorlar. Galatasaray'ın medya mensupları algı nasıl yaratılır dersi veriyorlar. Biz Zaha'nın ağabeyine teklifte bulunduk, kendileri yeterli bulunmadı. Daha sonra onlar bize bambaşka bir teklifle geldi. Yıllık 10 milyon euro'yu bulan bazı istekleri görünce ilk defa bir oyuncunun temsilcisine yanıt vermedik. Sanki transfer çalımı atmışlar bize gibi konuşuyorlar. Biz Fenerbahçe'yiz. 4 gün önce masadan kalktığımızı bize yakın basın mensupları zaten tebliğ etmişti. Biz bazıları gibi resmi yazışmaları deşifre etmeyiz.

Transfer çalımı görmek isteyen sadece bizim dönemimizdeki Vedat Muriqi, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can, Joao Pedro ve son olarak Szymanski transferlerine baksın.

Florya'da yatan bir aslan vardı hatırlarsanız. "İrfan Can bizi istiyor" diyordu o dönemki hocaları. Bir gecede gittik aldık. Joao Pedro için her yerde Galatasaray'la anlaştığı haberleri vardı. Ona da gittik, bizim ihtiyacımız var diye gittik, aldık. Hayrını göremedik, o ayrı.

Şimdi Szymanski olayını anlatacağım. Bu olay acaba bize olsa, biz nasıl muamele görürdük? Szymanski tatildeyken Galatasaray camiası, menajerinin ve kulübünün haberi olmadan, kafasına girip, Galatasaraylı ünlü bir iş adamının özel uçağıyla İstanbul'a getiriliyor. İstanbul'u da bırakın, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne getiriliyor. Teknik direktör ve yetkililerle toplantı yaptıkları futbolcuyu aldık. Bunu hiç konuşan yok."

Eğer transferde bir daha Galatasaray'la kafa kafaya gelirsek, aynı Szymanski'de olduğu gibi gerekirse Florya'nın kalbine gider, o futbolcuyu alır, Kadıköy'e getirir, çubukluyu giydiririz.

Fenerbahçe bir oyuncuya rakipleriyle aynı anda aynı şartlarda talipse, gider alır. Tarih boyunca bu böyledir."