Gündem
26 Mayıs 2022 15:41 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 15:44

Fenerbahçe taraftarından Talip Doğan Karlıbel'e '3 Temmuz' tokadı!

FETÖ'nün 3 Temmuz kumpasında Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet ettiğini itiraf eden Talip Doğan Karlıbel, mahkemeye giderken Fenerbahçe taraftarı tarafından tokatlandı.

FETÖ'nün Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'a yönelik gerçekleştirdiği 3 Temmuz kumpasında rol oynayan isimlerden olan Talip Doğan Karlıbel, Odatv'de yer alan habere göre mahkemeye gittiği sırada Fenerbahçe taraftarı tarafından tokatlandı.

Talip Doğan Karlıbel, 2014 yılında Aziz Yıldırım'a hakaretten de Bin 740 lira para cezası almıştı.

Karlıbel hem Ergenekon davasının hem de şike davasının tanığı. Üstelik Karlıbel, bu davalarda da Alman polisine ait olduğu iddia ettiği belgelerle sanıklar hakkında ithamlarda bulunmuştu.

FENERBAHÇE'Yİ UEFA'YA ŞİKAYETİ

Talip Doğan Karlıbel, Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet ettiğini itiraf ederek şunları söylemişti:

“Evet, F.Bahçe’yi ben şikayet ettim. UEFA’ya 12 sayfalık rapor gönderdim. Arkadaşlarımızla organize olduk. 200 ayrı maille aynı raporlar ulaştı. Raporlarda TFF’nin ‘üç maymun’u oynadığı, bu kararı verebilecek durumda olmadığı, savcı ve polisin iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldığı, F.Bahçe ile ilgili şike faaliyetleri iddiaları ve F.Bahçeli yöneticilerin suç örgütleriyle ilişkileri gibi ayrıntılı bilgiler verdim” dedi. Karlıbel, bu raporların UEFA’nın Türkiye’ye gelişinde katkısı olduğunu savunarak “Bana teşekkür yazısı göndereceklerini söylediler.”

ERGENEKON DAVASINDA KONUŞTU

Talip Doğan Karlıbel 19 Ocak 2012 tarihinde Birinci Ergenekon davasının 209. Duruşmasında konuşmuştu.

Alman istihbaratının da desteklediği ırkçıların 1999-2006 yıllarında 8 Türk ve bir Yunanlıyı öldürdüğünü savunan Karlıbel “Bu Ergenekon operasyonlarının başlamısıyla bu cinayet serisi birden bire kesildi" diye konuşmuştu.

Talip Doğan Karlıbel, Gerede Açık Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu.