Spor
27 Kas 2022 15:50 Son Güncelleme: 27 Kas 2022 15:56

Fenerbahçe Ozan Suncak’ın sözleşmesini feshediyor

Fenerbahçe'nin Dünya Kupası arasında kadrosuna kattığı 18 yaşındaki futbolcu Ozan Suncak'ın sosyal medyada PKK propagandası içerdiği iddia edilen paylaşımları ortaya çıktı. Sarı lacivertli kulüp yaşanan kriz sonrası oyuncunun sözleşmesini feshetme kararı aldı.

Altyapısını güçlendirmek için takviyeler yapan Fenerbahçe, Dünya Kupası’na verilen arada Almanya’dan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ozan Suncak’ı kadrosuna kattı. Sarı lacivertlilerin 24 saat önce 3 yıllık amatör sözleşme imzaladığı genç futbolcunun sosyal medyada ortaya çıkan bazı paylaşımları krize yol açtı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Twitter’da daha önce PKK propagandası içerdiği iddia edilen paylaşımları kamuoyuna yansıyan Suncak için acil fesih kararı alındı.

Alman ekibi Reutlingen’den transfer edilen Ozan Suncak Fenerbahçe tesislerine gelerek sözleşme imzalamış ve sarı lacivertli forma ile poz vermişti. Geleceğe yatırım olarak görülen o transferin ardından sosyal medyada ortaya çıkan paylaşımlara tepki geldi. Terör örgütü PKK ile ilgili bir paylaşıma destek verdiği iddia edilen Ozan Suncak’ın takımla ilişiğinin kesilmesini isteyen taraftarlar harekete geçti.

Konunun gündem olmasının ardından Fenerbahçe Kulübü, akademiye transfer ettiği Ozan Suncak ile imzaladığı 3 yıllık amatör sözleşmesini feshetmek için oyuncunun avukatıyla görüşmelere başladı.

OZAN SUNCAK KİMDİR?
Almanya’da Stuttgart altyapısında yetişen ve Reutlingen U19’da forma giyen, aynı zamanda genç milli takımımızda da oynayan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Ozan Suncak, 31 Temmuz 2004 yılında dünyaya geldi.