Spor
12 Haz 2023 08:52 Son Güncelleme: 12 Haz 2023 08:56

Fenerbahçe, Jorge Jesus'un boşluğunu hızlı dolduracak! İşte bu hafta görüşülecek 2 isim

Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olduktan sonra Fenerbahçe'ye veda eden Jorge Jesus'un alternatifleri netleşmeye başladı. Sarı-lacivertlilerin bu hafta masaya oturacağı iki teknik direktör netlik kazandı.

Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi Başakşehir maçında sona erdi. Portekizli teknik direktör, sarı-lacivertlilerin kupa hasretini noktaladıktan sonra ayrılık kararını duyurdu.

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un alternatifinin belirlendiği ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin bu doğrultuda bu hafta içinde görüşeceği 2 teknik direktör belli oldu.  

KUPA HASRETİNE SON VERDİ

Fenerbahçe'nin 9 yıllık kupa hasreti Jorge Jesus'la birlikte son buldu. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik direktör önderliğinde Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe, Jorge Jesus ile birlikte toplamda 52 maça çıktı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 35 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı.

VEDA ETTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Başakşehir maçının ardından düzenlenen basın toplantısında sarı-lacivertlilere veda etti. 68 yaşındaki teknik direktör bu kararını daha önce Başkan Ali Koç'a ilettiğini belirtti.

Portekiz'e gideceğini ve düşüneceğini vurgulayan Jorge Jesus, "Burada çalışmayı istemiyorum veya sevmiyorum gibi bir durum değil. Tam tersi, ben burada olmaktan çok keyif aldım, belirtmiş olduğum gibi Türk halkı çok sevgi dolu bir halk. Ama ben bu şekilde karar verdim. Şimdi Portekiz'e gideceğim. Henüz geleceğimle ilgili bir karar vermedim, beklemek istiyorum. Hayallerimden birini gerçekleştirebilecek miyim, bunu göreceğim. Bunun için şu anda bekleyeceğim" dedi.

Jorge Jesus son olarak, "Bunu başkanımıza birkaç hafta önce söylemiştim. Yeni bir arayış içine girebilmesi için kendisine bilgi vermiştim" diye konuştu.

İŞTE LİSTEDEKİ 2 ADAY

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Fenerbahçe Kulübü, Jorge Jesus'un ayrılığı sonrası henüz herhangi bir teknik direktörle anlaşma sağlamadı. Sarı-lacivertlilerin bu hafta Abdullah Avcı ve Mircea Lucescu ile görüşeceği belirtildi.

Abdullah Avcı, Süper Lig'de geçtiğimiz yıl şampiyon olmasının ardından bu sezon beklenen performansı gösterememiş ve yollar ayrılmıştı. 59 yaşındaki teknik direktör döneminde bordo-mavililer, 2 Süper Kupa ve 1 Süper Lig şampiyonluğu elde etti.

Fenerbahçe'nin görüşeceği bir diğer isim olan Mircea Lucescu'nun Dinamo Kiev ile olan sözleşmesi gelecek yıl bitecek. 77 yaşındaki teknik direktör daha önce A Milli Futbol Takımı, Beşiktaş ve Galatasaray'da da görev yapmıştı. Mircea Lucescu kısa bir süre Inter'i de çalıştırmıştı.

Mircea Lucescu daha önce yaptığı açıklamada, "Yaz aylarında Jorge Jesus'tan önce Fenerbahçe'ye gidebilirdim ama kabul etmedim. Dinamo Kiev'i içinde bulunduğu durumda bırakıp gidemezdim. Bu benim karakterim değil" demişti.

Jorge Jesus imza atmadan önce Fenerbahçe ile anıldığını açıklayan Mircea Lucescu daha önce şu kupaları kazandı:

1 - UEFA Süper Kupası
1 - UEFA Kupası
1 - Rusya Süper Kupası
2 - Romanya Kupası
9 - Ukrayna Ligi
7 - Ukrayna Kupası
8 - Ukrayna Süper Kupası
2 - Süper Lig

Öte yandan Fenerbahçe'nin teknik direktörlük görevi için düşündüğü isimler arasında Sergen Yalçın, Vincenzo Montella ve Andrea Pirlo'nun da adı geçiyor.