Medya
08 Oca 2014 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Fehmi Koru'nun Pensilvanya uçak biletini kim ödedi?

Fehmi Koru çok tartışılan Pensilvanya'da Gülen görüşmesi için merak edilen o soruya açıklık getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de gazetecilerle buluşmasında Gülen'den mektup geldiğini söylemesi gündeme bomba gibi düşmüştü. O mektubu getirenin gazeteci Fehmi Koru'nun olduğunun ortaya çıkmasıyla bazı sorular da gündeme geldi. Star gazetesi yazarı Koru bugünkü yazısında üç isimle de tanışaklığının uzun yıllara dayandığının altını çizdi ve uçak masrafını kendisinin karşıladığını açıkladı.

İşte Koru'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen Hocaefendi her biriyle değişik düzeyde yakınlığım bulunan isimler: Cumhurbaşkanı Gül’ü neredeyse ilkokul çağından, Tayyip Erdoğan’ı Refah Partisi il başkanlığı döneminden, Fethullah Gülen’i de ‘vâiz’ kimliğiyle İzmir’e ayak bastığı ilk günden bu yana tanıyorum...

Bir son not: ABD gezimin uçak biletini kimin ödediğini soranlar çıkıyor. Biletin alındığı acenta ‘’Faturayı kim ödeyecek?’’ diye sorduğunda aklımdan geçen muzipliği sizlerden saklayacak değilim:

Acaba ‘’O göndermiştir’’ keskinliğinde yazanları yalancı çıkartmamak için Çankaya’ya mı, görüşmeleri günlerdir televizyon ekranlarından aktaran eski patronum ve yol arkadaşım Alaeddin Kaya’ya mı, yoksa mektup ‘ifşaatı’ ile yolculuğumu esrarengiz bir misyona dönüştürdükleri için Başbakanlığa mı ödettirsem diye düşündüm. Beni‘economy sınıfı’nda göndermiş olmaları üçünün şânına da pek yakışmayacaktı; sonunda kendim ödedim.