Medya
08 Haz 2013 13:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

FEHMİ KORU'DAN GEZİ PARKI KRİZİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ! BAŞBAKAN'A NE TEKLİF ETTİ?

Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'a Gezi Parkı gerilimini bitirecek bir öneriyle seslendi. İşte Koru'nun Gezi Parkı çözümü...

Gezi Parkı eylemleri hükümet ve muhafazakar yazarlar tarafından "darbe girişimi, 28 şubat provası, faiz lobisi komplosu" şeklinde yorumlansa da konuya propaganda değil gerçekler üzerinden bakanlar da yok değil. Star yazarı Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'a seslendiği yazısında gerilimi düşürmek için çarpıcı bir öneri yaptı.

KIŞLA VE AKM PROJELERİNİ SEÇİM SONRASINA ERTELE KRİZ BİTSİN!

"Harareti düşürmek mümkün" başlıklı yazısında Başbakan'ın yurtdışında bulunduğu 4 gün içinde önemli gelişmelerin yaşandığı vurgulayan Fehmi Koru krizi çözmek için esnemek gerektiğini söyledi. Gerilimin düşmesi için yani Gezi Parkı'na Topçu kışlası ve AKM yerine opera binası projelerinin seçim sonrasına bırakılmasını teklif eden Koru  şöyle dedi:

Gezi Parkı ve Taksim ile ilgili hassasiyeti projeleri erteleme yoluyla ortadan kaldırarak harareti düşürebilirse, yasadışı örgütlerin avlanma alanına dönüşmüş meydanlar onların tasallutundan daha kolay kurtarılabilir.

İşte Koru'nu nBaşbakan'a sunduğu Gezi Parkı önerisi:

Sokaklar hareketlendi, itirazlar ayyuka çıktı diye yolundan dönmeyi, —topçu kışlası ve opera gibi iktidarının temel vaatlerinden olmayan iki konuda bile olsa— yapmak istediklerini yapamaz hale getireceği için kabul edemiyor Tayyip Erdoğan...
Parlamento-dışı telkinlere kendisini kapatması bunu gösteriyor.
Yaptığı risk almak mı? Daha büyük riskleri engellemek için bunu göze alıyor; projelerini hayata geçirebilmesinin ancak gürültülere pabuç bırakmamaktan geçtiği düşüncesiyle... Yoksa topçu kışlası ve opera sevgisinden değil...
Acaba bu noktada bir teklifle devreye girebilir miyim?
Tayyip Erdoğan'ın zihin dünyasının nasıl çalıştığını az buçuk görebildiğimi sanıyorum. Yurtdışında geçirdiği dört günde yumuşamayan görüşlerinden ben istedim diye elbette vazgeçmeyecektir.
Ancak o Türkiye'den uzaktayken konu üzerinde fazlasıyla düşünme fırsatı bulmuş biri olarak yine de bir teklifte bulunacağım: Vazgeçmesin projelerinden, ne yapmak istiyorsa yapsın, ancak şimdi değil de ufuktan kendini belli etmeye başlamış seçimden sonra yapsın bunu...
Ve bu karaıını da şimdiden ilân etsin...
Bazılarının dillendirdiği referanduma da ihtiyaç kalmaz öyle bir durumda...
Neden böyle bir teklifte bulunduğumun sebebi basit: Bu son dört günde işin rengi hayli değiştiği için... Taksim'deki Gezi Parkı ile ilgili hassasiyet konunun çok ötesine taştı kendisi yurtdışında bulunduğu sırada, hemen herkesi içine çekti; meşru tepkilerden yararlanmaya kalkan örgütler yüzünden can alıcı eylemler her yerde yaygınlaştı.
Gezi Parkı ve Taksim ile ilgili hassasiyeti projeleri erteleme yoluyla ortadan kaldırarak harareti düşürebilirse, yasadışı örgütlerin avlanma alanına dönüşmüş meydanlar onların tasallutundan daha kolay kurtarılabilir. Böyle bir hararet düşürülmesine ihtiyaç var.
İki proje, —yani Gezi Parkı'na topçu kışlası ve AKM yerine opera binası projeleri— herhalde hayata geçirmeye azmettiği başka gündem maddelerinden daha değerli değildir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ