Medya
31 Ağu 2016 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:30

Fehmi Koru'dan Ersoy Dede'ye 'Pensilvanya' yanıtı: Külliye'ye gidince kimin nesi olduğumu öğrenir

Star yazarı Ersoy Dede'nin "Kafa karıştırma Fehmi Bey" diyerek girdiği "hediye ev" polemiğinde söz sırası Fehmi Koru'da...

Hüseyin Gülerce'nin CNN Türk'te katıldığı bir programda Gülen'in Fehmi Koru'ya ev hediye ettiği iddiasını dile getirmesi medya kulislerine bomba gibi düşmüştü.

Ağustos ayının ilk gününde medya kulislerinde tartışılmaya başlayan "hediye ev" konusunda Fehmi Koru uzun bir süre sessiz kalmıştı.

SALİH TUNA: "GÜLEN'İN ALDIĞI EVİ BOŞALTABİLECEK Mİ BAKALIM"

Ta ki Yeni Şafak'ta Salih Tuna'nın "Tek ayaküstünde yakalandın evladım çık dışarı" başlıklı yazısınna kadar... Tuna o yazısında "İçlerinden en aklı başında olanlardan biri, “Beştepe'yi boşalt” diye yazacak kadar ileri gitti. (Fetullah Gülen'in kendisine aldığı evi o boşaltabilecek mi bakalım? Hüseyin Gülerce'nin mezkur ev iddiasını henüz yalanlamadığı için soruyorum.)" demişti.

FEHMİ KORU: "BİR YALANI İLLA YALANLAMAK MI GEREKİR"

Fehmi Koru bu yazının üzerine "Zorunlu bir açıklama –hediye ev konusunda–" başlıklı bir yazı ile iddiaları yalanlamış ve neden şu ana kadar sustuğunu da açıklamıştı.

"Bir yalanı illâ yalanlamak gerekir mi?" diyen Koru şöyle yazmıştı:

"Hayat bana üzerime yapışması mümkün olmayan iftiralar karşısında en doğru davranışın 'susmak' olduğunu öğretti.

Sadece bugünlerde değil geçmişte de, bana yakışmayacak iddia ve isnatlarla üzerime gelenleri cevaplama zahmetine katlanmadım.

Doğru yaptığıma inanıyorum.

Geçenlerde, son günlerde TV'lerde çok konuşanlardan biri, lâf arasına sıkıştırarak, Fethullah Gülen'in bana ev hediye ettiğini, yine Gülen'e atıfta bulunarak, söyledi.

Zaman gazetesinin ilk genel yayın yönetmeniyim; o sıralar Cemaat denilen yapıyla gazete irtibatlandıktan sonra bir süre daha (1998 yılına kadar) başyazarlığını ve Ankara temsilciliğini sürdürdüm.

Ancak bu süre içerisinde veya sonra profesyonel manada Fethullah Gülen ile profesyonel (paraya dayalı) bir ilişkim olmadı.

Maaşım konusunda pazarlığı onunla yapmadım.

O dönem içerisinde ev sahibi olduysam, alınterimle kazandığım parayla satın alarak oldum.
"Size bir ev armağan ettim" diyen bir Allah'ın kulu çıkamaz.

Aksini iddia eden doğru söylemiyor.

Koru ayrıca köşesinde Yeni Şafak'tan ayrılıp Star'a gelmesi için kendisine bir villa teklif edildiğini ancak bu teklifi kabul etmediğini ve Yeni Şafak'tan ayrılmadığını yazdı.

ERSOY DEDE: "KAFA KARIŞTIRMA FEHMİ BEY"

Bugün ise Star yazarı Ersoy Dede, "Kafa karıştırma Fehmi Bey!" başlıklı bir yazı ile topa girdi. Ersoy Dede, "Pensilvanya’nın posta güvercini" dediği Fehmi Koru'ya Star'a geçmesi için teklif getiren ismin halen FETÖ'cü darbe girişimi kapsamında tutuklu olan Zaman'ın imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya olduğunu ileri sürdü ve  köşesinde şunları yazdı:

Pensilvanya’nın posta güvercini Fehmi Koru, kendisine terör örgütü ele başı tarafından ev alındığı iddialarını yalanlayan bir yazı yazdı.. Yazıda, bir iddiayı yalanlarken masaya yeni bir iddia daha koydu.. Meğer, Yeni Şafak’tan ayrılması için kendisine villa teklif edilmiş..  Eğer doğruysa, Fehmi Koru’nun, iddiasını detaylandırması gerekecek..  (...)

Eğer bu doğruysa, kendisine teklif getiren, medyanın başındaki isim de doğal olarak Alaaddin Kaya oluyor.. Alaaddin Kaya, daha geçen hafta FETÖ'nün kanlı darbe girişimi ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklandı.. Şimdi Fehmi Bey böyle işi titr'ler, unvanlar arasında boğuntuya getirince çok anlaşılmıyor ama karşısına isimleri yazınca, daha iyi görünüyor resim..

Fehmi Koru bir de aynı yazıda, "... hiçbir zaman parayı öncelemedim..." gibi bir ifade kullanmış.. Onu da herhalde, maaşı hesabına bir gün geç yattığı için yayına çıkmadığı kanalın yöneticileri anlatırlar bir vakit..

FEHMİ KORU: KÜLLİYE'YE YOLUN DÜŞTÜĞÜNDE SOR DOĞRUSUNU ÖĞREN

Fehmi Koru'nun bu yazıya yanıtı oldukça sert oldu.

"Star‘da bir yazıda, benim ‘hediye ev’ iftirasına cevap verdiğim yazıma değiniliyor…" diye söze giren Fehmi Koru, maaşı bir gün yatmadığı için ekrana çıkmadığı iddiasını yalanlıyor öncelikle...

Ardından söz ettiği ismin Alaeddin Kaya olmadığını, biri halen büyük bir medya grubunun başında olan ve kendisine Star'a geçmesi için villa teklif eden isimleri yazmama nedenini de "Ayıp olmasın diye yazmıyorum." diye yorumladı.

Hemen ardından da kendisi için "Pensilvanya’nın posta güvercini " diyen Ersoy Dede'ye çok sert yüklendi: Bir de ‘Pensilvanya’nın posta güvercini’ diye benden söz ediyor yazar; Külliye’ye yola düştüğünde sorarsa kimin nesi olduğum doğru bilgisine kavuşur.

İşte Fehmi Koru'nun bugün kendi kişisel sitesi www.fehmikoru.com'da yazdığı o yanıt:

Önce şunu hemen kaydedeyim: Meslek hayatımda maaşımın aylarca geciktiği oldu, gıkımı çıkarmadım; maaşım bir gün yatmadığı için ekrana çıkmadığım büyük bir yalan…

Evet, o sırada tepeden gelen bir emirle gazetenin sahipliği konumuna o getirilmişti, ama benimle Star adına ‘villa’ konulu pazarlığa oturan kişi Alaeddin Kaya değildi. Yazımdaki sıfatların ikisi de (biri, vaktiyle üst kurullardan birinin başkanı; diğeri, halen büyük bir medya grubunun başında, etkili biri) ona uymuyor zaten…

Kaya’nın o gazeteyle ilgisi vardı, ama hatırladığım kadarıyla, medya grup başkanı değildi.

İsimler yerine sıfatları yazmamın sebebi var: Ayıp olmasın diye yazmıyorum.

Bir de ‘Pensilvanya’nın posta güvercini’ diye benden söz ediyor yazar; Külliye’ye yola düştüğünde sorarsa kimin nesi olduğum doğru bilgisine kavuşur.