Gündem
09 Nis 2014 17:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Fehmi Koru'dan bomba iddia! Tapelerin kaynağı ABD dinlemeleri!

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, tapelerin ve ses kayıtlarının ABD'nin dinlemeleri ile elde edildiğini ileri sürdü.

Gazeteci yazar Fehmi Koru 17 Aralık'tan bu yana gündemi sarsan ve hükümet tarafından sorumluluğu "paralel yapıya" yüklenen ses kayıtlarının yerli kaynaklı olmadığını, dinlemeleri ABD'nin yapmış olabileceğini ifade etti.
Fehmi Koru, 17 Aralık'tan beri gündemi sarsan ses kayıtlarının yerli kaynaklı olmadığını ve ABD'nin devlet olarak yaptığı dinlemeler olabileceğini ima etti. Hükümet bugüne kadar hep paralel yapıyı suçlamıştı...

Pulitzer ödüllü ABD'li gazeteci Seymour Hersh'ün geçen yıl Ağustos ayında Suriye’de düzenlenen kimyasal saldırının arkasında Türkiye hükümetinin olduğu iddiası medya gündemine bomba gibi düştü.

CNN Türk'te Aslı Aydıntaşbaş'ın Karşı Gündem programında konuğu olan Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, Hersh'ü yakından tanıdığını, iyi bir gazeteci olduğunu ancak kaynağını gizli tutması yüzünden sorunlar yaşadığını ve son yazısının da sakat bir yazı olduğunu ileri sürdü.

Koru programın sonunda bir de bomba iddia ortaya attı ve "17 Aralık sonrası ortaya dökülen tapelerin ve ses kayıtlarının ABD'nin dinlemeleri ile elde edildiğini" ileri sürdü.

İşte Koru ile Aydıntaşbaş'ın konuşmasından çarpıcı bir bölüm:

Aslı Aydıntaşbaş: Hersh'ün köşesinde Irak Savaşı sonrası Kuzey Irak'ta İsrail varlığına dair bir yazı yazmıştı, 2002-2003 yılında. Türk hükümeti böyle diyor demişti.

Fehmi Koru: Ahmet Davutoğlu ile makamında görüştüğünü söylemişti bana. Hatırlıyorum onu.

Aslı Aydıntaşbaş: Şimdi diğer tarafta da bu yazı var. Sarin gazı ile ilgili o yazı. Ne diyorsunuz?

Fehmi Koru: Ben sarin gazının bizden gittiğini zannetmiyorum. Bunun da hükümetin bilgisi dahilinde olabileceğini sanmıyorum. Bunun sakat bir yazı olduğunu düşünüyorum. Hersh kaynaklarını gizli tutan bir yazar. Bu belki iyi bir şey, her zaman o kaynaklardan yararlanabiliyor. Ama bu bir de kötü bir şey. Gizlenecekleri için yalan yanlış bilgiler verebilir. Hersh'ün New York Times'tan kovulma nedeni kaynaklarının gevşekliği. Sonra New Yorker'da çalıştı ama orada da yazı yazmakta zorlanıyor. Sarin gazı kısmının doğru olmadığı kanaatindeyim. Ama Amerikalıların Mayıs Ayındaki Beyaz Saray davetindeki iltifatlarla gerçekleşen davetinden mutlu olmadığını öğreniyoruz yazıdan. Eğer bir Amerikalı parmağını sallarsa başkana onun bir anlamı vardır. Rahatsızlık duyulur. Ama Erdoğan parmak sallarsa başka türlü bir anlamı vardır. Liderleri iyi takip ediyorlar.

Aslı Aydıntaşbaş: İyi analiz ediyorlar ve de dinliyorlar belli ki…

Fehmi Koru: Dinleme konusunda da önemli. Şunu söyleyeyim. Snowden açıkladı ABD tüm dünyayı dinlemiş. Ama bir ülkeyi son üç yıl içinde herşeyiyle dinlemişler. Tüm telefon konuşmalarını, tüm internet yazışmalarınız.. Merkel'i dinlediğini biliyoruz mesela. Brezilya cumhurbaşkanını dinlemişler biliyoruz. Bizde kimlerin dinlendiğini bilmiyoruz… O ülkenin hangisi olduğunu bilmiyoruz. Ama ben o ülkenin Türkiye olduğuna inanıyorum.

Aslı Aydıntaşbaş: Türkiye olabilir. Kuvvetle muhtemeldir.

Fehmi Koru: Liderleri de dinlediler. En önemli konuşmaları da dinlediler. Şu ortalığa saçılan tapelerin, ses kayıtlarının yerli olmadığını savunuyordum.

Aslı Aydıntaşbaş: Bomba bir iddiayı son dakika dile getirdiniz. Devlet bizi dinliyor ama devleti de dinleyen var demek ki…

Fehmi Koru: Ben Amerikalıların dinlediği kanaatindeyim